Ege Büyük Altay tarih yazıyor

Büyük Altay tarih yazıyor

06.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir derbisinde çıkan olaylar nedeniyle 6 maçlık seyircisiz oynama cezası alan Altay, travmayı Dyorex Boluspor önünde atlattı. Birçok ilki tadan siyah beyazlılarda Teknik Direktör Sinan Kaloğlu “Yaşananların duygusal bir kırılganlığa sebep olabileceği düşünülüyordu. Biz yılmadan savaştık” dedi.

Büyük Altay tarih yazıyor

BERKE MANKIR MİLLİYET - Spor Toto 1. Lig’de Altay, evinde Dyorex Boluspor’u boş tribünler önünde 5-1’le geçti ve sükse yaptı. Ligde en son 10 Ekim’de iç sahada Çaykur Rizespor’a 2-0 kaybeden siyah beyazlıların 7 maçtır bileği bükülmüyor.

Haberin Devamı

İzmir temsilcisi, Bolu önünde aldığı zaferle derbiden sonra travmayı bir nebze de olsa atlatırken birçok ilki de beraberinde yaşadı. Göztepeli bir taraftarın korner bayrağı direğiyle saldırısı nedeniyle başından yaralanan kaleci Ozan’ın forma giyemediği müsabakada Mustafa Çalışkan eldivenleri devraldı. 2004 doğumlu genç file bekçisi, ilk kez profesyonel bir müsabakada görevlendirildi.

Siyah beyazlıların ilk golünü atan Salih Sarıkaya, ikincisini kaydeden Eren Erdoğan ve maçın sonucunu belirleyen deneyimli ismi Zeki Yıldırım, bu sezon Altay forması altında ilk kez fileleri sarstı. Ayrıca Altay, bir maçta 5 golü en son yine 1. Lig’de mücadele ettiği 7 Mart 2021 tarihinde Tuzlaspor’u 5-0 yendiği maçta attı.

Haberin Devamı

‘Sözümü tuttum’

Altay U19 takımında bu yıl 4 kez kaleyi koruyan Mustafa, maç sonrası gözyaşlarına hakim olamadı. Boluspor maçında eldivenleri giyen 18 yaşındaki Mustafa Çalışkan, takım arkadaşlarını da ağlattı. Müsabakanın özellikle ilk yarısında yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşen genç eldiveni takım arkadaşları tebrik etti.

Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu’nun, oyuncularını sahanın ortasında toplarken bu sırada gözyaşlarını tutamayan Mustafa’yı alnından öpmesi dikkat çekti. Mustafa, 90 dakikanın ardından yaptığı açıklamada, “İlk profesyonel maçımı babama armağan edeceğime dair söz vermiştim. İki sene önce babamı kaybettim. Bu benim ilk maçım. Babama armağan olsun” ifadelerini kullandı. Öte yandan Altay, ligin en az gol yiyen ekibi Boluspor’a karşı patlama yaşadı. 16. hafta öncesi kalesinden yalnızca 8 kez top çıkaran rakibine karşı 5 gol birden bulan İzmir ekibi, göz doldurdu.

‘Çıkışımız sürecek’

Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, “Öncelikle oyuncularımızı tebrik ediyorum. Geçen haftaki olayları şiddetle kınıyorum. Futbolun içinde bunları istemiyoruz. Yaşananlar, takımımızın son haftalardaki performansının duygusal bir kırılganlığa sebep olabileceği yönündeydi. Sezon başından beri zor şartlarda mücadele ediyoruz. Çocuklar ruhlarını ortaya koyuyorlar. Hiç kimsenin beklemediği başarıyı yakalıyoruz. Umarım çıkışımız devam eder. Galibiyeti camiamıza ve Ozan kardeşimize armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.