Ege Büyükşehir 1 yılda dağıldı

Büyükşehir 1 yılda dağıldı

26.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Sekreter Ersu Hızır’ın görevden alınmasıyla başlayan 10 aylık değişim sürecinde, tam 80 koltuk el değiştirdi...

Büyükşehir 1 yılda dağıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde üst yönetim kademesi son 10 ay içinde nerdeyse tamamen değişti. Başkan Aziz Kocaoğlu’yla birlikte belediyenin yol haritasını çizen bürokratlar, Büyükşehir’e yapılan operasyon, Başkan Kocaoğlu’yla olan anlaşmalık ve kan değişimi gerekçesiyle emeklilik ve atamalar kapsamında makamlarından oldu.

Yaprak dökümünün başlangıcı
Yaprak dökümü, 2010 Eylül ayında dönemin Genel Sekreteri Ersu Hızır’la başladı. Hızır’ın yetkileri, “güven bunalımı yarattığı” gerekçesiyle elinden alındı. Kocaoğlu, Hızır’dan sonra aynı gerekçeyle Genel Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’in de yetkilerini aldı. Hızır, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde, Eser ise Kent Kütüphanesi’nde başkanlık emrinde görevlendirilerek kızağa çekildi. Büyükşehir Belediyesi üst yönetimine 2. darbe Özel Yetkili Savcılık ve Emniyet’ten geldi. Belediye’ye yapılan operasyonda çoğu personel 50 kişi gözaltına alındı. Mahkeme, 7 üst düzey bürokratı tutukladı. Hızır’ın yerine Genel Sekreterlik görevini üstlenen Pervin Şenel Genç, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müdürü Nagehan Genç, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Şirketler koordinatörü Hilmi Özen, Başkanlık Protokol Müdürü Zeki Karatay ve Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar tutuklandı.
Son değişim ise Başkan Kocaoğlu’nun kan değişimi gerekçesiyle yaptığı yeniden yapılandırmayla yaşandı. 3 olay sonucunda üst yönetimin neredeyse tamamı değişti.