Ege Büyüksün Altay

Büyüksün Altay

21.12.2017 - 06:19 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz pazar deplasmanda lider Gümüşhanespor’u, özellikle maçın ikinci yarısında ortaya koyduğu pozitif futbolla 2-0 yenen Altay, rakibiyle arasındaki puan farkını 4’e indirdi. İkinci sıraya yerleşti. Altay aldığı bu galibiyetle ligin ilk yarısına moralli girdi

Büyüksün Altay

Mehmet Demirtaş: Geçtiğimiz hafta İzmir’de Pendikspor’la oynadıkları maçı izledim. Tam anlamıyla bir felakettiler. Bir hafta sonra ise lider Gümüşhane’yi deplasmanda deviren aynı takımın olması çok ama çok şaşırtıcı. Çay TV’de seyrettiğim maçta gözlerime inanamadım. Altaylı futbolcular öyle bir paslaştılar ki, sanki Barcelona, Gümüşhane sahasındaydı. Burada açık ve net yazacağım. Altay’da çok tecrübeli isimler var. Bu futbolcuların başında da İbrahim Akın ve İbrahim Öztürk geliyor.

Haberin Devamı

Özgür başkan her derda deva!

Altay da sıkıntılarda zaman zaman göze çarpıyor ama Özgür Ekmekçioğlu’nun hakkını yemeyelim genç başkan her derde deva olmak istiyor. Ekmekçioğlu ile her buluştuğumuzda şunu söylüyor; ‘’Bu takım PTT 1. Lig’e çıkarsa önü açılır’’ Ancak ortada ciddi bir durum var. Furkan Deniz ve Atakan Çankaya’nın ciddi talipleri olduğunu biliyorum. Altay ya bu iki futbolcuyu takımda tutacak ya da bu isimlerden gelecek parayla transferin önünü açacak. Bu dakikadan sonra iki futbolcuyu takımda tutmak gerçekten çok zor. İsmet Taşdemir son maçta Atakan’ı ilk 11’e koyarken Furkan’ı yedek bırakarak mesajı çoktan verdi bile Altay, Gümüşhanespor’u deplasmanda yenerek hem lig yarışını yeniden başlattı hem de rakiplerine gözdağı verdi. Ben geçen sezon da aynı şeyi yazmıştım; Altay camiası kenetlenirse başarı da gelir.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Gümüşhane’den skor gelince, durdum düşündüm. Şimdi hüngür hüngür ağlamalı mıyım, ya da ağız dolusu kahkaha mı atmalıyım. Acaba dedim, bu takıma geçtiğimiz hafta yaşadığı ağır yenilgi iyi mi geldi? Yedikleri tokattan sonra ayıldılar mı? Gerçek kimliklerine mi ulaştılar? Ve gittiler lideri evinde vurdular. Ligin ikinci yarısını dört gözle bekliyorum.

Haklı 3 puan Altay’ın

Fatih Tanfer: Altay’ın Gümüşhane’deki maçını ÇAY TV’den izledim. (ÇAY TV’yi yansız ve doğru yayın anlayışından dolayı kutlarım.) Altay maçın ilk yarısında başta kaleci Egemen olmak üzere, defansı ve orta sahasının dirençli oyunuyla ayakta kaldı. Hücumda Hüsamettin, eskisine göre daha çok baskı yaptı. İkinci yarı başladı, oyunu kontrol altına aldı. O da biliyordu ki tamam mı devam mı maçıydı. Bunun farkında olan Altay bilhassa ikinci yarıda hücuma dayalı, enerjik, iyi pas oyununa devam etti. Ve yaptığı hızlı hücumlarla Gümüşhanespor’u adeta bunalttı. Altay hızlı oynadı. Çok koştu ve haklı 3 puanı aldı.

İsmail Özelçinler: Ben de Fatih Tanfer kardeşim gibi Altay’ın maçını ÇAY TV’den belli aralarla izleme fırsatı buldum. İzlediğim bölümlerde rakibine boş alan bırakmadı, üç bölgede de iyi organize oldu. Bu maç zirve yarışında Altay için olmak veya olmamak maçıydı. Özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla sahadan 2-0 galip ayrılan Altay, devre arasına moralli girdi. Ligin ikinci yarısında Altay’ın çıkış yakalayacağına inanıyorum. Haydi hayırlısı...

Haberin Devamı

Kenetlenme zamanı

Bülent Buda: Acılar döneminin ilk evresi bitti. Takımın sıralamadaki yeri kötü. Ligde tutunması için en azından bu kadronun korunması lazım. Peki, bu olabilir mi? Kaç futbolcu federasyona başvurdu? Kaç futbolcu gider? Elde ne kalır? Ligden düşer mi? Soru çok, yanıt veren yok!

Fatih Tanfer: Karşıyaka, Kırklarelispor karşısında maçın son düdüğüne kadar çok iyi bir mücadele örneği gösterdi. O zaman niye yenemedi diye sorabilirsiniz. Kırklarelispor oyun anlayışı, fizik gücü ve yetenekli oyuncularıyla bu grubun en iyi takımlarından birisi. Onlarında bulunduğu yer, bana göre hak ettiği yer değil. Böylesine güçlü bir takımdan son 5 dakikada golü yemese 3 puanı alacaktı. Ancak ağır saha şartlarında dinamik bir oyun tarzını benimsedi. Defans ve orta saha görevini yaptı. Ancak takımın eksik yönü, Can Erdem’in yalnız kalması. Böyle olunca hücumda etkili olunamıyor. Yedek kulübeside takıma gerekli katkıyı vermiyor. Futbolcuları mücadeleleri ve inançlarından dolayı kutlamak gerekir. Umarım devre arasında sorunlar halledilir ve büyük Karşıyaka camiası hak ettiği yere gelir.

İsmail Özelçinler: Karşıyaka için hemen hemen her hafta aynı yorumları yapıyor, değerlendiriyoruz. Ancak, ne yazarsak yazalım ne söylersek söyleyelim, Karşıyaka cephesinde değişen hiçbir şey yok. Peki umut var mı? Evet var! Kaf dağının ardında!!!

Mehmet Demirtaş: Ligde ödenmeyen borçları nedeniyle aldığı puan silme cezalarının ardından 14 haftadır düşme barajından kurtulamayan Karşıyaka, 16. sırada 10 puanla devrenin sonunu getirdi. Karşıyaka’nın içinde bulunduğu durum çok acı verici. Şirketleşme şart. Bu gidiş hayırlı değil. Biran önce önlem alınmazsa bu takım kümeye gider, amatöre gider.. 105 yıllık çınarın düştüğü durum bu. Futbolcular mental olarak tükenmişlik sendromunda, Federasyona başvurular başladı. Kısacası Karşıyaka’yı çok daha zor günler bekliyor.

Haberin Devamı

Hedef belirleyin! Lig mi, kupa mı?

Haberin Devamı

Bülent Buda: Sivaspor’u kupadan elemek mi, Bu maçı kazanmak mı daha önemli? Şöyle birkaç maç üst üste sevinç haram. Böylesine Bucaspor’un deplasmanda 3-0 mağlup olduğu Etimesgut Belediye’yi geçen hafta Menemen’de seyretmiştim. Çok yetenekli oyuncuları var. Ve iyi takım. Hafta içinde Süper Lig’in güçlü takımı Sivasspor’u yenerek elemesi esnasında harcadığı güç ve yorgunluk elbette bu haftaya yansıdı. Yine düşme hattının bir adım üstünde kaldı. Ben Bucaspor’un yönetimine ve oyuncularına inanıyor ve güveniyorum. Ancak bu temennilerim yetmez. Doğru tedbirleri almak ve doğru oynamak şart. Son iki yıldır, son haftalara kadar yaşadığı stres dolu günler artık bitmeli.

Fatih Tanfer: Bucaspor’un deplasmanda 3-0 mağlup olduğu Etimesgut Belediye’yi geçen hafta Menemen’de seyretmiştim. Çok yetenekli oyuncuları var. Ve iyi takım. Hafta içinde Süper Lig’in güçlü takımı Sivasspor’u yenerek elemesi esnasında harcadığı güç ve yorgunluk elbette bu haftaya yansıdı. Yine düşme hattının bir adım üstünde kaldı. Ben Bucaspor’un yönetimine, oyuncularına inanıyor ve güveniyorum. Ancak bu temennilerim yetmez. Doğru tedbirleri almak ve doğru oynamak şart. Son iki yıldır, son haftalara kadar yaşadığı stres dolu günler artık bitmeli.

İsmail Özelçinler: Bucaspor, Etimesgut karşısında aldığı yenilgiyle tehlikeli bölgeden çıkamadı. Türkiye Kupası’nda Sivasspor gibi Süper Lig takımını eleyerek 16 takım arasında yer alması, aslında Bucaspor’un hızla düşme potasından çıkacak kalite de olduğunun göstergesidir. Bucaspor’un devre arasını en iyi şekilde değerlendirip, yaşadığı sorunlardan, camianın da harekete geçmesi halinde, rahatlıkla üst sıralara tırmanır.

Mehmet Demirtaş: 17 maç 4 galibiyet, 3 hoca değişikliği. Bucaspor’un gücü var ancak kafalar dolu. Başkan Ahmet Doğan, var gücüyle mücadele ediyor ancak yalnız bırakılıyor. Camianın kenetlenmesi şart. Kulüp kendini kupayla avutmamalı. 3. Lig zor grup aksi takdirde geri dönüşü imkansız olur.

İşte bu olmadı Menemen

Bülent Buda: Futbolda 3 sonuç var. Uzun zamandır yaşamadıkları bir duyguyu tattılar. Olabilir, normaldir. Ama yenildiğiniz takımda şöyle ayakları yere basan güçlü bir oluşum olmalı. Neyse ilk yarının son maçında bu yenilgi en azından ders çıkarılacak bir sonuç olur. Fatih’le yeri geldiğinde dokunduruyoruz. Takır takır şampiyonluk için iyi seçilmiş bir kaç takviyeye ihtiyaç olduğu kesin.

Fatih Tanfer: Deplasmandaki 1-0’lık mağlubiyetler serisine Eyüpspor’u da ekleyen lider Menemenspor, Afyon ve Hatay’ın berabere kalması, Şanlı Urfaspor’un mağlup olması sonucu devreyi yine lider olarak bitirdi. Futbolda başka takımların aldığı sonuçlar bazen avantaj olur. Bu ilk yarıda olduğu gibi. Ancak 4 takımın 38 puanı var. Şampiyon olmak istiyorsan başkalarına bağlı kalmayacaksın. Onun için haftalardır ifade ediyoruz. Bu takım evinde hiç puan kaybetmedi. Deplasmanda ise tek farklı mağlubiyetler ile istenilen sonuçları alamadı. Yapacağı nokta ve doğru transferler ile ikinci yarıda evindeki başarıya devam edecektir. Ancak deplasmandaki galibiyetleri artırması gerek. Artık bu yıl ki avantaj kaçırılmamalıdır.

İsmail Özelçinler: Maç öncesi Menemen Belediyespor’un Eyüp deplasmanından yenilgiyle döneceğini söyleselerdi, futbolseverlerin büyük bölümü buna asla inanmazdı. Ama hep söyledik. Futbol sahada oynanır ve sonuç sahada belli olur. Ligde alınan diğer sonuçlarla Menemen, averajla da olsa yine zirvede kaldı. Ara transferde yapılacak 2-3 takviye ve devre arasını en iyi şekilde değerlendirmesi halinde, Menemen Belediyespor’un sezon sonuna kadar, tüm kalbimle zirvede kalacağına inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Menemen Belediyespor son maçında deplasmanda Eyüpspor’a tek golle boyun eğdi. Ancak en yakın takipçilerinin takılması üzerine devreyi lider kapatmayı başarabildi. Devre arasında yapılması ön şart takviyeler ve disiplinli çalışmayla ligin ikinci yarısında çok daha istikrarlı bir takım olması gerekir. 1 puanın bile altın değerinde olduğu grupta hedeften sapmamak adına rehavete kapılmamak gerekir.