Ege ‘Büyümenin sürmesi sevindirici’

‘Büyümenin sürmesi sevindirici’

03.09.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 2023 yılı ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdi.

‘Büyümenin sürmesi sevindirici’

Büyümenin sevindirici olduğunu ancak söz konusu büyümenin önceki dört çeyreğin yüzde 8.2’lik gerisinde kaldığını belirten Yorgancılar, “Ya sanayileşmeyi yeniden önceleyen ve ihracatı güçlendiren bir kulvara, ya da spekülatif dış kaynak girişiyle zorlanmış, tüketim geçişli büyümeyle artan kırılganlık kulvarına gireceğiz. Ekonomi politikalarında yapılan değişimler bizi ümitlendirmekle birlikte bütünsel bir ekonomi programına ihtiyaç var. Yolumuz zorlu ve uzun, ancak güçlü ve bütünsel bir ekonomik program ve ortak akıl ile bu sorunların hepsini aşabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özgener de, “Büyüme rakamları, eylülde açıklanacak olan Orta Vadeli Programın önemini gösterdi. Orta Vadeli Programın, önümüzdeki dönemle ilgili bir öngörü vermesi, büyümenin kompozisyonu yani yatırım, harcama ve tüketimler konusunda bir rota çizmesi gerektiği kanaatindeyiz. Büyümenin tüketim ve inşaat sektörü ağırlıklı yapıdan, üretken sektörlerin teşviki ile sanayi üretimine ve ihracata dayalı büyümeye dönüştürülmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.