Ege ‘Canınız çok yanmaz lütfen bağış yapın’

‘Canınız çok yanmaz lütfen bağış yapın’

06.01.2020 - 00:08 | Son Güncellenme:

.

‘Canınız çok yanmaz lütfen bağış yapın’

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ‘Hayat Olabilirsin Festivali’nde İzmirliler kan, kök hücre ve organ bağışı yaptı. Vicdan çağrısı yapan lenfoma hastası Azra Bulut, “İnanın, benim kadar canınız yanmaz. Bağıştan korkmayın” dedi.

Haberin Devamı

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ‘Hayat Olabilirsin Festivali’ ile Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kan, kök hücre ve organ bağışı yapmak isteyen gönüllülere ulaştı. İzmirliler, kök hücre, kan ve organ bağışına dikkat çekmek için düzenlenen ‘Hayat Olabilirsin Festivali’nde hem bağış hakkında bilgilendi hem de bağış yapma fırsatı buldu. İki gün süren festivalde kan, kök hücre ve organ bağışı için Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ziyaretçilerin başvurularını kabul etti. Lenfoma hastalığı nedeniyle Tıp Fakültesi eğitimini dondurmak zoruna kalan 20 yaşındaki Azra Bulut, etkinlikte önemli mesajlar verdi.

‘Güçlü olan biziz’

Türkiye’den henüz uyumlu bir donör bulunamadığını söyleyen Bulut, sabırla beklediklerini kaydetti, “Bizim hayatımız sizin kanınızda. Bazı insanlar kök hücre naklinin süreçlerini okuduğunda korkuyor. Evet, bir genel anestezi söz konusu ama bu bir cerrahi operasyon değil. Sakat kalma durumu söz konusu değil. Canınız acıyabilir. Ama inanın, benim kadar canınız yanmaz. Bağışları artırabilsek, tamam bana tutmasın ama hasta çocuğu bir kurtarsak bile bana yeter. Unutmayın kanser değil biz güçlüyüz” dedi.

Haberin Devamı

Fidan dikilebilir

Böbrek nakli bekleyen İzmirli Dilek Gençyılmaz (21) da, “Organlarınızı bağışlayın, toprak olmasın, hastalara can versin” ifadesini kullandı. Kızılay Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök ise, “Hepimiz 18 ile 65 yaş aralığında sağlığımız el veriyorsa bağışçı olabiliriz. Vücudunuzdaki kanın 13’te birini bağışlayarak oradan elde edilecek ürünle tanımadığınız 3 kişinin hayatını kurtarabilirsiniz ve sizin adınıza ormana fidan dikilir” diye konuştu.