Ege Çantaları doluyor esnaf da kazanıyor!

Çantaları doluyor esnaf da kazanıyor!

17.09.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Başkan Tunç Soyer, “Hem İzmir’in parası İzmir’in esnafına dönüyor hem de 40 bin öğrencinin eğitimine katkı sağlanmış oluyor” dedi.

Çantaları doluyor esnaf da kazanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da İzmir Şehir Kartı üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak toplam 50 milyon lira tutarındaki desteklerle hem öğrencilerin çantasını dolduruyor hem de esnafın yüzünü güldürüyor. 20 bin ilk ve ortaokul öğrencisine toplam 10 milyon lira tutarında kırtasiye malzemesi desteği sağlanıyor.

Haberin Devamı

Bot ve mont desteği

Ailelerin İzmir Şehir Kartına 500 lira olarak yüklenen bakiyelerle İzmir’in kırtasiyeci esnafından alışveriş yapılıyor. Beslenme çantası desteği de bu yıl İzmir Şehir Kartı aracılığıyla “gıda cüzdanı” olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Aileler bu sayede anlaşmalı bakkal ve marketlerden alışveriş yapabilecek. İlk etapta 20 bin öğrencinin beslenme çantasına 1000 liralık destek sağlanacak.

Bu yıl 10 milyon kırtasiye, 20 milyon beslenme çantası olmak üzere toplamda ihtiyaç sahibi ailelerin İzmir Şehir Kartına 30 milyon lira yüklenecek. İlk etapta 200’den fazla kırtasiye esnafı, 500’e yakın bakkal ve küçük ölçekli market olmak üzere 700’ün üzerinde esnaf kazanç sağlayacak. Başkan Tunç Soyer, “Bu şekilde hem İzmir’in parası İzmir’in esnafına dönüyor hem de 40 bin öğrencinin eğitimine katkı sağlanmış oluyor” dedi. Büyükşehir, bu yıl 20 bin öğrenciye 1000 liralık bot ve mont desteği de sağlıyor. Bunun için de bütçeden 20 milyon lira kaynak ayrıldı. 29 özel okulda eğitim gören ortalama 2 bin 500 öğrenci için sıcak yemek ulaştırılacak.