Ege ‘Cerrahi ve estetik müdahaleyle çözüm var’

‘Cerrahi ve estetik müdahaleyle çözüm var’

17.01.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadınlar için genital bölgeyle ilgili sorunların kaygıya neden olabildiğini belirten Op. Dr. Erhan Çağatay, “Oysa kolaylıkla çözüme ulaşılabiliyor” dedi.

‘Cerrahi ve estetik müdahaleyle çözüm var’

Genital bölgenin görünümündeki bozuklukların kadınlar için çoğu zaman estetik kaygı oluşturduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erhan Çağatay, “Bu problem çözümsüz değildir. Günümüz teknolojisi ve bilgi birikimi birçok hastamız için tedavi olanağı yaratmıştır. Gerek cerrahi gerek estetik müdahalelerle çözüme kolayca ulaşılabilmektedir” dedi. 

Haberin Devamı

Genital estetiğin avantajının sadece görünümü düzeltmek olmadığını belirten Op. Dr. Erhan Çağatay, “Aynı zamanda ağrılı cinsel ilişki, orgazm olamama, bunların sonucunda gelen cinsel isteksizlik, idrar kaçırma, menopoz sonrası vajinanın küçülmesi, vajinal kuruluk, genital bölgedeki sarkma (idrar kesesi, rektum, rahim) gibi durumlarda da genital estetikten faydalanmaktayız” diye konuştu.

Bir haftada geçiyor

Genel olarak genital estetik müdahalelerinin iki kısımda incelendiğini belirten Op. Dr. Çağatay, “Bunların ilki cerrahi müdahalelerdir. Cerrahi müdahaleler daha çok doğum kesiğinin onarımı, genital bölgedeki sarkmalar, idrar kaçırma, iç dudak küçültme, vajinal daraltma için uygulanır. Bu müdahalelerin süresi değişmekle birlikte maksimum 30 dakika civarındadır. Bunlardan iç dudak küçültme ameliyatı hastanın arzusuna göre lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Bu işlemde önemli adım simetriyi koruyabilmektir. Burada dikkat edilmesi gereken, işlemi yapacak hekimin tecrübesidir. İşlemde geçici dikişler kullanılır ve işlem sonrası iz kalmaz. Vajinal daraltma ve doğum izinin silinmesi işlemi de lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Bu ameliyatlarda doğal anatominin korunması önemlidir. Bu işlemlerin ardından hastalar 1-2 saat içerisinde evine gidebilir ve bir gün sonra da iş hayatına dönebilir. Hastalar bir gün gözlem altında tutulur, bir hafta içerisinde de normal hayatlarına dönebilirler” şeklinde konuştu.