Ege CHP’de ilçeler bitti gözler il kongresinde

CHP’de ilçeler bitti gözler il kongresinde

03.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İlçe kongreleri sürecini tamamlayan CHP’de ekipler şimdi, 28 Şubat’ta yapılacak il kongresi için hazırlık yapıyor. İl kongresinin de ilçeler gibi hareketli geçmesi bekleniyor

CHP’de ilçeler bitti gözler il kongresinde

CHP’de 30 ilçede kongreler tamamlandı. Genel Başkan Deniz Baykal ile Genel Sekreter Önder Sav ekiplerinin parti içi çekişmesine sahne olan kongrelerde, il başkanlığına yeniden aday olacağını açıklayan eski İl Başkanı Kemal Karataş ile mevcut İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, mücadele etti. Şimdi gözler Şubat sonundaki il kongresine çevrildi.
Konak’ta, Nalbantoğlu’nun desteklediği Aytekin Tunus ile Kemal Karataş’ın adayı Zeki Günen yarıştı. Mevcut başkan Aytekin Tunus, Ali Yılmaz’ın adaylıktan çekilip destek verdiği Zeki Günen’e karşı 95 oy farkla zafere uzandı.

Kocaoğlu’nun sözleri
Karşıyaka’da, Ertam Özen ile Barış Güldoğan yarıştı. 222 oy alan Özen yeniden ilçe başkanı seçilirken, rakibi Güldoğan 162 oyda kaldı. Kongre, Aziz Kocaoğlu’nun, “Halkın seçtiği başkanlar makamlarını kendileri için kullanmaya başlarsa siyaset maçını kaybetmiş demektir” sözleri ile akılda kaldı.
Bornova’da Başkan Aziz Kocaoğlu’nun destek verdiği Enver Dündar ile Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın desteklediği Ertürk Çapın Yarıştı. Kocaoğlu, kongrenin genel merkezce iptal edilmesi durumunda başkanlıktan istifa edeceğini söyledi. Bu ilçede, 206 oy alan Enver Dündar kazandı. Ertürk Çapın ise 182 oyda kaldı.
Bayraklı ilçe kongresinde de Levent Ölçer ile Ali Sami Doğrukul yarıştı. Zafere 178 oyla Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Genel Sekreter Önder Sav’ın desteklediği Levent Ölçer uzandı. Kocaoğlu ve Nalbantoğlu’nun desteklediği Ali Sami Doğrukul ise 171 oyda kaldı.
Buca’da, Hüseyin Yüzer ile Mehmet Süne yarıştı. Süne 11 oy farkla yeniden ilçe başkanı oldu. Narlıdere’de Asker Güneş, Gaziemir’de Yüksel Demirsoy, Güzelbahçe’de Ednan Arslan güven tazeledi. Balçova’da Mustafa Moroğlu, Karabağlar’da Birol Ağırbaş seçildi.

Koçer, son iki yılı sildi, attı
CHP Çiğli’de, kongreyle görev gelen İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, son iki yılda göreve gelen sekiz yönetimin de başarısız olduğunu savundu. Koçer, “Bu süreçte birlik-beraberlik duyguları zedelendi. Örgüt tepe takla oldu.
Bu, 29 Mart yerel seçimlerine yansıdı. Benim 33 binde bıraktığım oy,
42 bine çıktı. Sadece 9 bin fazla oy almak, başarı değildir. İzmir’den
silinen AKP, her ilçede oy kaybederken sadece Çiğli’de oylarını 12 bin yükseltti” diye konuştu. Koçer, “Ne Belediye Başkanı Metin Solak’la ne de diğer partililerle sorunumuz yok. Çiğli’ye hizmette kimin emeği varsa elini öperim” dedi.