Ege CHP, üç isme kilitlendi

CHP, üç isme kilitlendi

16.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir adayı için bugünkü Parti Meclisi’ne odaklanan CHP’de Tunç Soyer, Abdül Batur ve Erdal Aksünger’in isimleri öne çıkıyor.

CHP, üç isme kilitlendi

Yerel seçimlere 2.5 ay kala İzmir’de Büyükşehir ve ilçe adaylarını hâlâ açıklamayan CHP’de, gözler bugün yapılacak olan Parti Meclisi’ne (PM) çevrildi. Özellikle birçok ismin gündeme geldiği Büyükşehir için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir açıklama yapılabileceği belirtildi.
Partinin eski milletvekili Barış Yarkadaş’ın önceki akşam bir televizyon programında, ‘İzmir Büyükşehir adayının Tunç Soyer olacağı’ yönündeki sözleri, kulisleri hareketlendirdi. Yarkadaş; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın son bir toplantı yaptığını, zirvede İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öne çıktığını belirtti. CHP’de favori gösterilen diğer isimler, 1999’dan bu yana Narlıdere Belediye Başkanlığı’nı sürdüren Abdül Batur ile PM üyesi Erdal Aksünger. Bu üç potansiyel adayın da günlerdir Ankara’da Genel Merkez’le yakın temasta olduğu biliniyor. 2009’dan bu yana Seferihisar Belediye Başkanlığı’nı sürdüren Soyer, uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye’ye taşıdı, ilçesini ülkenin ilk sakin şehri yaptı. Narlıdere’de yüksek oy oranlarıyla başkan seçilen Batur’un da, bir merkez ilçede dört dönemdir yönetimde olan bir isim olarak İzmir Büyükşehir için iddialı olabileceği kaydediliyor.

Haberin Devamı

Aksünger faktörü

PM üyesi Erdal Aksünger, planlarını uzun süredir Büyükşehir için yapıyor. Kent siyasetinin yakından tanıdığı Aksünger, Genel Merkez’in sıcak baktığı seçenekler arasında gösteriliyor. Daha önce, “İsmim üzerinde anlaşılırsa, aday olmak istiyorum” diyen Aksünger, kentsel dönüşüm ve sağlık turizmi konusunda somut adımlar atmak istediğini kaydediyor. Kulislerde, ilçelerde de bazı isimlerin netleştiği belirtiliyor. Konak’ta Seda Kaya, Karşıyaka’da Figen Baz, Buca’da Mehmet Ali Susam, Çiğli’de Ali Engin, Çeşme’de Ekrem Oran, Gaziemir’de Halil İbrahim Şenol, Torbalı’da İsmail Uygur, Bornova’da Olgun Atilla, Güzelbahçe’de Mustafa İnce, Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya, Ödemiş’te Bekir Keskin, Menemen’de Tahir Şahin, Karabağlar’da Muhittin Selvitopu, Aliağa’da Erol Güngör, Bayraklı’da da Vahap Yılmaz’ın aday gösterileceği öne sürülüyor.