Ege Çocuklar, lıkır lıkır süt içiyor

Çocuklar, lıkır lıkır süt içiyor

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi’nin 2-5 yaş arasındaki çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı süt desteği kapsamında bir haftada 418 çocuğa ulaşıldı.

Çocuklar, lıkır lıkır süt içiyor

Kent sakinlerinin yüksek enflasyon nedeniyle mağduriyet yaşamaması için sosyal yardımlarına hız veren Kuşadası Belediyesi’nin Başkan Ömer Günel’in eşi Duygu Günel’in katılımıyla başlattığı süt desteği projesi sürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından “Kuşadalı Çocuklar Lıkır Lıkır Süt İçiyor” sloganıyla yürütülen proje kapsamında, Tire Süt Kooperatifi’nden temin edilen sütler, sağlıklı ve geri dönüştürülebilir 1 litrelik tetra pak ambalajlar içerisinde başvuru yapan ve tespit edilen tüm ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine ulaştırıldı. Çocukların kemik gelişimleri için büyük önem taşıyan süt ihtiyacını giderecek olan projede, hazırlanan süt dağıtım araçları ile ihtiyaç sahibi ailelerin kapısını çalan ekipler, 2-5 yaş arası her bir çocuk için aylık 8 litre sütü imza karşılığında teslim etti. Proje ile bir haftada 418 çocuk için toplam 3 bin 344 litre süt evlere dağıtıldı. Destekten faydalanmak isteyenler ‘sutdestegi.kusadasi.bel.tr’ adresinden ve 444 71 14 numaralı Güvercin Masa hattı aracılığıyla başvuru yapabilir.

Haberin Devamı

Atıklar geri dönüşüme

Kuşadası Belediyesi, çevrenin korunması için büyük önem taşıyan geri dönüşüm çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu kapsamda Başkan Ömer Günel, kentteki zincir marketler, 4 ve 5 yıldızlı otellerin temsilcileri ve hurdacılarla bir araya geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Sıfır Atık Projesi’yle ilgili belediyenin gerçekleştirdiği çalışmaların anlatıldığı toplantıda, firmalara mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgi verildi. Başkan Günel, “Geleceğin refah seviyesi yüksek kentleri, sıfır atık kentleri olacaktır” dedi.