Ege Çok özlemiştik!

Çok özlemiştik!

10.02.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig’de Adanaspor’u yenmeyi başaran Nasadoge Menemenspor, 8 maç sonra soluklandı. Sarı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız, “Kurtuluş yolunda kritik bir zafer kazandılar. Geleceğe daha umutlu bakmamızı olası kıldılar” dedi

Çok özlemiştik

Bülent Buda: Futbolda 8 hafta uzun bir süre. Rüzgar esmiyor, yaprak kıpırdamıyor. Sanki her şey uçtaki 9 nolu adamın eylemleri ile bağıntılı. Çok istekli, yarışmacı, gelişmeye açık genç adamlar var bu takımda.

Haberin Devamı

Rol almak, sorumluluk üstlenmek istiyorlar. Söz gelimi kalede Batuhan. Nasıl bir duruş sergiliyor? Hep böyle sürer mi? Ya da Ahmet Sağat... bu sıra dışı devamlılığına, “Baylar, bayanlar. Yorgun düştüm. Bana bir süre izin” derse? 11 kişilik oyunda 2 futbolcu her şeyi belirlemiyor elbette. Ahmet Sağat golleri atıyorsa, ona da bir yerlerden yapılmış servisler olacaktır. Neyse 8 hafta sonra bu 3 puan doping gibi geldi. Bir de isimleri geride saklı genç adamlar var. İyi iş çıkarıyorlar. Geleceğe umutla bakmamızı olası kılıyorlar.

Fatih Tanfer: Adanaspor karşısında aldıkları galibiyetle puan 26’ya çıktı ve 13. sıraya yerleştiler. İlk yarıda istenilen etkinlikte bir Menemenspor izleyemedik. İkinci yarıda yaptığı doğru hamlelerle maçın hakimiydi. Elbette kurtardığı penaltı ve kurtarışlarıyla kaleci Batuhan’ın performansı tek kelime ile harikaydı. Defans merkezindeki Oğuzhan ve Kerem, beklerde sağda Sinan, solda Emre Batuhan görevlerini başarıyla yaptılar.

Haberin Devamı

İnançları üst düzeydeydi. İkinci bölgedeki baskısıyla kaptığı topları, rakibin öne çıkan savunmasının arkasında buldukları büyük boşluklara taşıdılar. Ahmet Sağat’a kaptanlık yakışmış. O da bu gösterilen nezakete attığı golle teşekkür etti. Menemen kısıtlı imkanlarıyla inanılmaz bir performans sergiliyor ve alkışı hak ediyor. Tahir Başkan ve ekibi de öyle.

Mehmet Demirtaş: Menemenspor demek aksiyon ve de reaksiyon demek. 90 dakikalık zaman dilimine futbolun her bir unsuru sığıyor neredeyse. Boşa geçen ilk 45 sonrası ikincisine başka çıktılar. Maçın kendi içindeki kırılma anlarıyla ayakta kaldılar.

Penaltı düdüğünde kaleci Batuhan nefis iki top çıkardı. Ardından Adanaspor üç dakika sonra bir eksildi. 10 dakika içinde Ahmet Sağat ve Batuhan Kırdaroğlu ile 2-0’ı yakalayan taraf Menemen’di. Sinema filmlerini aratmayan sahneler yaşıyorlar. Kazandılar kazanmasına ancak kabuklarından çıkmalılar. Korkmadan savaşmalı, cesur olmalılar.

Aradığınız Altınordu’ya ulaşılamıyor

Bülent Buda: 45 dakika çok önemli, değerli futbol oyununda. Ve ilk 45’te Altınordu yok. Karşı kaleye 2 cılız atak, gerisi paydos. Daha ilk 15’te hamle yapılması zorunlu. Sözünü ettiğim teknik birim, diziliş modelinden oyuncu seçimine değin yıkıcı yanlışlar yaptı. Yeni transfer Erdi Dikmen gibi fiziğiyle, iyi kullandığı sol ayağı ile sol stoperde yer alması gereken futbolcu, kulübede bekletiliyor. Savunmada ise özünde orta alan futbolcusu, sağ ayaklı Kubilay solda oynatılıyor. Recep Aydın çok mu formsuz? Tercih edilen genç adamlar, bu ağırlığı sırtlayacak güce, birikime ulaştılar mı? Rakip Bursa, ahım şahım bir şey oynamıyor. Onlardan da puan alamıyorsanız, hangilerinden puanlar toplayıp düzlüğe çıkacaksınız?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bursaspor karşısında maç analizinde de yazdığım gibi, Altınordu maalesef ilk yarıda istenilen oyunu oynayamadı. İkinci yarı sahada o bildiğimiz tempolu, ön alan baskısı yapan bir Altınordu vardı. Bursaspor kalecisi Erhan, yaptığı 5 net gol kurtarışıyla Altınordu’ya gol şansı vermedi. İkinci yarıda oyuna giren ve defansı toparlayan Erdi Dikmen, 90+5’te golü atsa Altınordu puanla dönecekti. Altınordu cuma günü Gençlerbirliği karşısında artık 3 puanı alıp bu kötü tablodan kurtulmalıdır.

Haberin Devamı

Korkulan başa geldi

Bülent Buda: Bu denli seçenekli oyuncu topluluğunun birincil işlevi gol ya da goller üretmek olmalı. Kötü bir zemin, bireysel hatayla yenilen sevimsiz bir gol... Erzurum’un pozisyonu yok neredeyse eğer siyah beyazlıların armağını olmasa. Dönüşümlü süre alan 7 yabancı ile Manisa güçlü bir karışım. Atak sayısında açık ara önde. Lakin meşin yuvarlağın daha yoğun, bitirici vuruşlara gereksinimi var. Yani diyeceğim o ki, Play Off’a oynayacak bir zenginliği var Manisa’nın. Bu denli seçenekli oyuncu topluluğunun alanı golsüz terk etmesi yadırganıyor. Elbette kötü zemin gerekçe olarak nitelendirilebilir. Ama birincil neden olarak kabul edilemez. Bu takım, bu kadro daha fazlasını üretmeleri için özveri ile bir araya getirildi.

Fatih Tanfer: Erzurumspor karşısında maalesef birinci yarıda istenilen tempo yoktu. Kendi kalesine atılan gol de büyük şanssızlıktı. Geriden oyun kurma açısından problem yaşadı. Rakibin ön alan baskısına karşılık veremedi. İkinci yarıda rakibinden daha çok pas yaptı. Oyunu rakip kaleye yıktı. Ve mutlak goller kaçırdı. Manisa FK’nın bu kadro yapısıyla, Play Off yarışı içerisinde olabileceğine inanıyorum. Ancak bu lafla olmuyor. Oyuncu grubunun güçlerini bilip yeteneklerini sahaya yansıtmaları gerekir.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Erzurum, hava ve saha şartları itibariyle her takım için zorlu bir deplasmandır. Hele ki Ege havasını solumuş bir oyuncu grubu için daha da zordur. Buna rağmen rakiplerine ikram ettikleri gol olmasa, bu deplasmandan puanla döneceklerdi. Birkan harika bir profesyonel. Kurtarışları ile takıma her maç ekstradan değer katıyor. Takviyeler ve bu oyun planı ile üst sıralara çıkacaklarını düşünüyorum.