Ege Cumhuriyet, coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyet, coşkuyla kutlanacak

27.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in ilanının 98. yılı tüm Ege’de coşkuyla kutlanacak.

Cumhuriyet, coşkuyla kutlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 98. yılda mikro art sanatçısı Hasan Kale’nin Ulu Önder Atatürk’ün yaşamını farklı objelerle resmettiği ‘İzindeyiz Atam’ sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 29 Ekim-9 Ocak günleri arasında Kültürpark Atlas Pavyon’da İzmirlilerle buluşacak. Bodrum’da, 3 gün sürecek program hazırlandı. Bu akşam Moğollar konseriyle başlayacak etkinlikler kapsamında yarın Onur Akın, 29 Ekim akşamı da Ozan Doğulu ve Fuat İnan sahne alacak. Konak’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu sokaklara taşacak. Gültepe’den Alsancak’a, Halilrıfatpaşa’dan Güzelyalı’ya tüm Konak’a yayılan etkinliklerle her gün şölen havasında yaşanacak.

Haberin Devamı

Güzelbahçe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle de fener alayı ve konser düzenleyecek. Mazlum Çimen ve Hüsnü Arkan sahne alacak.
Menemen Belediyesi, Halil Alkaya Pazaryeri ve Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yapacak. Yarın Haluk Levent, en güzel şarkılarını Menemenliler için söyleyecek. 29 Ekim akşamında Sibel Can, Cumhuriyet Meydanı’nda konser verecek. Gaziemir Belediyesi, yazar ve koleksiyoner Hanri Benazus’un koleksiyonundaki Atatürk fotoğrafları sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Kasım’a kadar açık kalacak.

Kırmızı beyaza boyanacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, birçok organizasyona imza atacak. Nil Karaibrahimgil ile Yaşar konseri düzenlenecek. “Atatürk’ün Yolunda Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Didim’de 29 Ekim akşamı Selda Bağcan, sevenleriyle buluşacak. Karabağlar’da ise kırmızı beyaz balonlarla süslenmiş araçların oluşturacağı kortej, sokakları dolaşacak.