Ege 'Daha yapacak çok işimiz var'

'Daha yapacak çok işimiz var'

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Daha yapacak çok işimiz var

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 4.5 yılı aşan görev süresinde gerçekleştirdiği projeleri anlattı; yeniden başkan aday adayı olduğunu açıkladı, “Yürüyecek daha çok yolumuz var. Burası er meydanı” dedi.

Haberin Devamı

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Atatürk Meydanı’nda düzenlediği, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı toplantıda yeniden başkan aday adayı olduğunu açıkladı; 4.5 yılı aşan görev süresinde gerçekleştirdiği yatırım ve projelerini tek tek anlattı. Aralarında eski ilçe başkanlarının, eski belediye başkanlarının, STK başkan ve yöneticilerinin, belediye meclis üyelerinin, mahalle muhtarlarının, CHP Dikili İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri ile partili yol arkadaşlarının da olduğu 2 bin civarında Dikilili hemşeriyle bir araya gelen Başkan Tosun, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’den yeniden Dikili Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu söyledi.

Daha yapacak çok işimiz var

Prestij katacak projeler

Haberin Devamı

‘Dikili’nin umudu Mustafa Tosun’, ‘Büyük başkan bizim Mustafa’ sloganlarıyla kürsüye çıkan Başkan Tosun, kentine ve kentlisine hizmet üretmek için taşın altına gövdesini koymaya hazır olduğunu kaydetti. Tosun; Tam Otomatik Ekmek Fabrikası, Sosyal Market, Çocuk Bilim Evi, Gençlik Merkezi, FIFA Star 1 Belgeli Stat, Tam Donanımlı Gündüz Çocuk Bakım Evleri, Roman Gençlik Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, Kadın Dayanışma Merkezi, Belediye Sosyal Tesisleri, Belediye Çok Amaçlı Hizmet Binası, Jeobeach Tesisleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sera Ünitesi, Çekek Yeri, Yapay Resif Bölgesi, Üretim Yolları, Belediye Bandosu, Dijital İmar Arşivi, Yer Altı Çöp Konteynırı Uygulaması, Helikopter Pisti, Kırmızı Masa Hizmet Birimi, Whatsapp İletişim Hattı, E-Belediyecilik Uygulaması, İlçe Kamyon Garajı, Denize Sıfır Yürüyüş Yolu, Muhtarlık Hizmet Binaları, Amfi Tiyatro, Çevre Yolu Projesi, Dikili Güncesi Kitabı, Köy Enstitüleri İhtisas Kütüphanesi gibi çok sayıda prestij proje ve yatırımyla ilkleri yaşattıklarını ifade etti.

Başkan Tosun, “Yeni yılda da içerisinde hamam, tiyatro, konferans, sergi ve düğün salonları ile fuaye alanları, kafeterya, çok amaçlı salon, sanatçı dinlenme odası, dernek odaları, otopark ve idari bölümlerin bulunduğu, kent tarihimizin ilki olacak olan Kültür ve Sanat Merkezi ile Hamam Proje yapacağız. Yine kentimiz için önemli bir proje olan, 400 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan Ululararası Yaşlı Bakım ve Kapsamlı Sağlık Merkezleri projemizin de ön çalışmalarına başladık. Sanayi Bakanlığı’na sunmak için projemiz hazır. Mümkün olursa burayı ihtiyacı olan yerli vatandaşlarımıza ücretsiz yapmak istiyoruz. Projemiz hayata geçtiğinde kentimizdeki istihdam sorunu çözülecek ve belediyemiz de sınıfının en güçlü mali yapısına sahip belediyelerden biri olacak. Kentlimize yatırım ve hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. 2014 yerel seçimleri öncesi sözünü verdiğimiz projelerin tamamını yerine getirerek, yeni projeler geliştirme gayretinde olduk. Siz Dikilili hemşerilerimle birlikte el ele vererek bu güzel kentimizi daha fazla kalkındırma kararlılığımız güçlü bir şekilde sürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha yapacak çok işimiz var

Yatırımcı belediyecilik

Görev verildiğinde yeni dönemde de Dikili Belediyesi’ni katılımcı belediyecilik anlayışıyla yönetmeye devam edeceklerine vurgu yapan Başkan Mustafa Tosun, yatırımcının önünü açarak, istihdamı artıracaklarını ve kenti kalkındırmaya devam edeceklerini söyledi. Şehri ortak akıl ile yönetmeye devam edeceklerine vurgu yapan Tosun, yatırımcı belediyecilik kimliğini de sürdürecekleri sözünü verdi; şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘11 başpehlivan’

“Daha yapacak çok işimiz var. Kentimizin gelişimi, değişimi, halkımızın da huzur ve refahı için yeni dönemde de elimi değil gövdemi taşın altına koymaya hazırım. Bu inanç ve kararlılıkla 2019 mart ayında yapılacak yerel seçimlerde üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den yeniden Dikili Belediye başkan aday adayıyım. Aday adaylığı sürecinin siyaseti kirletmeden, kişisel çıkarlar peşinde koşmadan, önce Dikili, önce Dikili halkı şiarıyla hoşgörü ve dayanışma içinde tamamlanmasını dilerim. 2014 yerel seçimleri öncesi rahmetli babamı ziyaret ettim, ‘baba aday adayı çıkıyorum. Çıkıp gösterilmemek, aday olup da kazanmamak var. İznini almaya geldim. Üzülmeyeceksen ben bu yolda devam edeceğim’ dedim. Babam da, ‘oğlum orası er meydanı, bir tane başpehlivan çıkar. Kim çıkarsa o olur başkan’ dedi. Burada da, CHP’den 11 tane yürekli başpehlivan adayı var. Tüm başpehlivan adaylarımıza başarılar diliyorum.”