Ege Dalyan’dan ‘aşk’a çağrı

Dalyan’dan ‘aşk’a çağrı

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Dalyan’dan ‘aşk’a çağrı

Çeşme Belediyesi’nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında düzenlenecek olan 4. Aşk Festivali ile bu hafta sonu Dalyan’da unutulmaz iki gün yaşanacak. 20-21 Ekim günlerinde Dalyan da, bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilecek olan festival yörede 1935-1980 yılları arasında yaşamış sağır ve dilsiz Nezir’in Yunanistan’ın Sakız Adası’ndaki Tinika’ya olan platonik aşkından esinlendi.

Haberin Devamı

Aşk Festivali, yörede yaşanmış bir platonik aşktan esinlendi. Yöresel ürünlerin ve el işlerinin satılacağı stantların da açılacağı festivalde, renkli görüntülere sahne olacak kortej yürüyüşü, 20 Ekim saat 13.00’te yapılacak.

Festivalin ilk gününde, Aret Vartanyan ‘Doğru İnsan Gerçek İlişki söyleşisi’, flamenko ve tango dans gösterileri ve ‘Çöp Kutusu’ grubunun konseri festival ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatacak. Aşk Festivali’nin ilk günü saat 20.00’deki sevilen sanatçı Hüsnü Arkan konseri ile sona erecek.

Başkandan davet

Programın ikinci gününde ise Psikiyatr Dr. Gülcan Özer ilişkiler üzerine ‘Herkes Kendi Hayatının Kahramanı’ adlı bir söyleşi yapacak. Gün boyu değişik saatlerde gerçekleştirilecek tango ve flamenko dans gösterileri, Son Dakika grubunun konserinin yanı sıra ritim grubu performansları sergilenecek. Festival, saat 19.30’da Füsun Demirel, Mert Küçülmez ve Serpil Özcan’ın rol aldığı ‘Aşk Dersleri’ isimli tiyatro gösterisi ile son bulacak. Bu yıl da dolu dolu bir program hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, tüm İzmirlileri ‘aşk’a davet etti.