Ege Danslar büyüledi

Danslar büyüledi

10.06.2018 - 00:46 | Son Güncellenme:

Dansların Büyüsü Gecesi Bornova Çamdibi’ne renkli anlar yaşattı. Roman danslarından baleye, Kafkas oyunlarından zeybeğe pek çok performans izleyenlerden tam not aldı.

Danslar büyüledi

Bornova Belediyesi ile İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (İZFEM) işbirliğinde düzenlenen ‘12. Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi’ Çamdibi Atatürk Parkı’nda yapıldı.
Organizasyon zeybek gösterileriyle başlayan gecede, baleden roman danslarına, Balkanlar’dan Kafkaslar’a pek çok yöre ve kültürden performanslar başarıyla sahnelendi. Belediye Başkanı Olgun Atila, gösterileri vatandaşlarla birlikte izledi.

Haberin Devamı

Sandık çağrısı yaptı

Halk oyunlarının kültürümüzün zenginliği olduğunu belirten Başkan Olgun Atila, “Bu özel gecede; 7 bölge ve 81 vilayetten, 80 milyon vatandaşımızın, farklı kültürlerin halk dansları sahnelendi. Burada çocuklarımızın nasıl iyi yetiştiğini gördük. Bu bize büyük mutluluk veriyor” dedi.
24 Haziran seçimlerini hatırlatan Atila, “Burası Çamdibi, burası Bornova, burası İzmir, burası kutsal topraklar, burası Büyük Önderimiz Atatürk’ün evi, burası Cumhuriyetin kalesi. Buradan herkes umut bekliyor. Bu umut burada var. Hep birlikte geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Sandığa gidip oyumuzu mutlaka kullanalım” diye konuştu.