Ege ‘Değişen bir şey yok’

‘Değişen bir şey yok’ 

19.01.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıllık görev sürecini değerlendirdi, “Kentin sorunları çözüm bekliyor. 45 ayda lay-lay-lom” dedi.

‘Değişen bir şey yok’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıllık görev süresini ‘İzmir’de kayıp 45 ay’ başlığında değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Kent yerel hizmette küme düştü. Sonuçta 45 ay değil, 45 yıl geçse zafiyetleri değişmeyecek” dedi. İzmir’de bir oteldeki etkinlikte Sürekli’ye, İl Başkan yardımcıları Deniz Doğan, Dilaver Kişili, Sefa Şahin, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak eşlik etti. Soyer’in 4 yıllık görev süresini ‘İzmir’de kayıp 45 ay’ başlığında değerlendiren Sürekli, “2022’yi geride bıraktık. Bakınca ne görüyoruz? Biz bu 45 ayda lay-lay-lom. Cemreler düşecek dediler, vaatlerini sıraladılar, cemreler düşmedi, Kentimiz yerel hizmette küme düştü. Plan yok, program yok. ‘Kervan yolda düzülür’ anlayışıyla yola çıkmışlar. Sonuçta 45 ay değil, 45 yıl geçse CHP’nin zafiyetleri değişmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in Körfez kirliliği ve koku sorunu dile getiren Sürekli, kirlilik ve koku sorununun giderilmesi için İzmir Körfezi’ne akan derelerin temizlenmesi, yağmur suyu ile kanalizasyon hattının ayrıştırılması ve Çiğli arıtma tesisinin 4. faz çalışmasının tamamlanması gerektiğini söyledi. Bu üç temel konu çözülmeden Körfez’in temizlenmesi ve koku sorununun giderilmesinin mümkün olmayacağını vurgulayan Sürekli, ‘Körfezi Gediz kirletiyor’ sözünün doğru olmadığını ileri sürdü.

Battı çıktılar nerede?

Harmandalı’daki heyelan bölgesi için ‘pimi çekilmiş bomba gibi’ tanımını yapan Sürekli, bölgede 4-5 metreye bulan çöp dağları oluştuğunu aktardı. Ulaşımdaki aksaklıklara değinen AK Parti İzmir İl Başkanı, İzmir trafiğinin gün geçtikçe çekilmez hale geldiğini, yerel iktidarın seçim önce vaatlerini hatırlattı, “Basmane, Alsancak ve Karşıyaka İskele’de battı çıktı yapacağız dediler. Yapmadılar. ‘Pahalı, fizibıl değil’ dediler. Gelecek yıl yapılacak yerel seçimde hesabını verecekler. Deniz ulaşımında 3 kata çıkaracağız dediler. 10 hat var, 21’e çıkacağız dediler. Burada da bir yol kat etmediler. Hatay metrosu 10 yılda bitti. Narlıdere metrosu 5 yıl oldu. Buca Metrosu çok gündeme geldi. Tören yapıldı, sonrası temeli atamadılar. Mahkemelik oldular, çünkü her şey yanlıştı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Asfaltlama çok azaldı

Eleştirilerini İZBETON üzerinden sürdüren Sürekli, asfaltlama çalışmalarının Aziz Kocaoğlu dönemine göre azaldığını belirtti, İzmir’in yolları için ‘köstebek gibi’ ifadesini kullandı. Belediyenin kentsel dönüşümde de sınıfta kaldığını dile getiren Sürekli, Uzundere’de 33 bin konut yapılması gerekirken, 600 konut yapıldığını söyledi,  “AK Parti hükümetimiz 18 milyar liralık yatırım yaptı. 5 bin konut 300 işyeri teslim etti. Büyükşehir, 12 yılda toplam 874 konut ve işyeri sahiplerine verilebildi” diye konuştu.

‘Narlıdere kolay inşaat beş yıl geçti, bitmedi’

Tamamlanamayan projelerle ilgili de açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Buca tünelleri, opera binası ve Karşıyaka Stadı’nın tamamlanamadığını dile getirdi. Daha sonra soruları yanıtlayan Sürekli, Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı ve Halkapınar-Otogar Metro bağlantısında hükümetin yatırıma 3 bin lira ayırdığı iddiaları değerlendirdi, “Konulan bedele iz bedel denir. Yıl içinde projeye aktarım yapılabilir. Önce kendi metrosunu bitirsinler. Buca Metrosu’nu 4 yılda bitirmek zorundalar. Narlıdere kolay inşaat. 5 yıl geçti daha da biteceği yok. Buca uzun bir hat. Zaten gecikerek başladı. Neden dış kredi ile yapıyorlar. 4 yılda bitmezse geri ödemesi başlayacak. 136 km’lik İZBAN hattını biz yaptık” dedi.

Haberin Devamı

‘Sorunlar kocaman bir çığa dönüştü’

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in 29 kez yurtdışına çıktığını, 144 gününü yurtdışında geçirdiğini belirtti, “Karabağlar, Konak, Bayraklı, Ödemiş, Kiraz gibi ilçelerimizin sokaklarından çok Viyana ve Brüksel sokaklarında dolaştı.

Bu sokakları İzmir sokaklarından iyi biliyor. Yurtdışı seyahatleri ilkesel olarak yapılabilir ama yoğun yurtdışı seyahatlerini İzmir’e ne kazandırdığını açıkça göremedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorunlaru kocaman bir çığa dönüştü” ifadesini kullandı.