Ege Dekorasyona yepyeni renkler eklediler

Dekorasyona yepyeni renkler eklediler

04.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uzun yıllar mobilya sektöründe faaliyet gösteren, hobisi antikalar olan Bahar Yorgancıoğlu, yakın arkadaşı emekli öğretmen Semra Baykal ile keyifli bir mesleki yolculuğa çıktı. Konfüçyus’un ‘Sevdiğiniz işi yapın, ömür boyu çalışmayın’ sözünden yola çıkan iki arkadaş, uzun yıllardır hobileri olan antikacılığı yeni meslekleri haline getirdi, Urla’da Valora Antiques’i açtı.

Dekorasyona yepyeni  renkler eklediler

Mağazaları, Urla ve çevresinde yaşayan antika sevenlerin, dekoratif obje meraklılarının, evlerinde eşsiz dekorasyonlar yaratmak isteyenlerin vazgeçilmez uğrak yeri haline geldi.

Haberin Devamı

Mağazalarına Esperanto dilinde ‘değerli’ anlamına gelen Valora adını veren Yorgancıoğlu ve Baykal, sıradanlıktan uzak, dekorasyonda ilgi uyandıran, ilginç parçalarla dolu bir antika mağazası yaratmayı hedefledi. Bunu da kısa sürede başardı. Yapılaşmada hareketli bir bölge olan Urla’nın en uygun destinasyon olduğuna karar verdi. Valora Antiques, taş evlerin yoğun olduğu Urla’da evlerin mimari tasarımına uygun dekoratif parça ihtiyacına cevap veriyor.

‘En değerli miras’

Amaçlarını “Yaşanmışlığın bıraktığı izler, hayatın bize kattığı en değerli mirasımız” diye açıklayan Bahar Yorgancıoğlu, Semra Baykal ile birlikte bugüne kadar antika konusunda topladıkları tüm parçaların yanısıra işinin ehli ustaların, zanaatkarların ürettiği parçaları beğenisi yüksek dekorasyon meraklılarına sunuyor.  Valora Antiques’de talebe uygun olarak antika, vintage ve yüksek kaliteli, özgün yeni ürünleri bulmak mümkün. Mağazanın her köşesinde farklı fikirler verecek dekorasyonlar var. Evlerini özgün dekore etmek isteyenlerden çok güzel ve olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Yorgancıoğlu, “Urla ve çevresinin artan kalitesi ile genel olarak taş evlerde tercih edilen ürünlere sahibiz. Bölgesel bir mağazayız. Urla ve İzmir çevresine hitap ediyoruz. Genellikle piyasada bu konuya ticari bakılıyor ve herşeye antika deniyor. Aslında yaşanmışlığı olan her ürün antika değil. Vintage ürünlerle antikayı ayırmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Antika, nadir bulunan, yüzyılı aşkın bir ömre sahip ve maddi değeri yüksek olan ürünler. Vintage, kelime anlamı nostaljik, eski döneme ait ürün. Vintage ürünler de değerli hoş, güzel ürünler ama antika değil. Dileyenler için vintage ürünlerimiz de var. Antika ürünlere oranla daha uygun fiyatlara satın almak mümkün” dedi. Yaşanmışlığı ve hikayesi olan ya da yeni olsa da az bulunan, özgün dekorasyona meraklı olanları Valora Antiques’e bekliyorlar. Semra Baykal’ın kurabiyeleri ve kahve eşliğinde mağazayı dolaşabilir, her bir parçayı hikayesiyle inceleyebilirsiniz.