Ege ‘Dijital dönüşüm kaçınılmaz’

‘Dijital dönüşüm kaçınılmaz’

29.11.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

ESİAD, Türkiye ekonomisinin dijital dönüşümünde İzmir’in öncü olmasına katkıda bulunmak amacıyla “ESİAD DİJİTAL DÖNÜŞÜM: İş Dünyasının Geleceği” başlıklı bir dizi etkinlik başlattı.

‘Dijital dönüşüm kaçınılmaz’

Kasım 2022 – Şubat 2023 arasında, her ay bir etkinliğin gerçekleştirileceği dört serilik çevrim içi toplantıların ilki “Dijitalleşme Nedir” başlığı ile yapıldı. Moderatörlüğünü ION Academy kurucusu Ali Rıza Ersoy’un yaptığı etkinliğe, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut, keynote speaker olarak, Digitopia kurucusu Halil Aksu, ENOSAD Sanayide Dijital Dönüşüm Başkanı Adem Kayar, TÜSİAD SD2 Sanayide Dijital Dönüşüm Programı Görev Gücü Başkanı Onur Eren de konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

İK’ya dikkat çekti

Açılış konuşması yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, kutuplaşmaya doğru evrilen dünya ticaretinden pay alabilmek, rekabet gücümüzü artırabilmek için dijital dönüşümün kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

Sanayileşme sürecinde bir çok teknolojik gelişme ve yeni yönetim sistemlerinin ortaya çıktığını belirten Zorlu, “Firmaların dijital olgunluk seviyelerini ölçmelerine, dönüşüm yol haritalarını hazırlamalarına, gerekli altyapıyı oluşturmalarına, teknoloji tabanlı uygulamaları kullanmalarına ve beşeri kapasitelerini geliştirmelerine destek olmayı hedefliyoruz. Dijital dönüşümün başarılı olabilmesi ise firmaların insan kaynaklarına yatırım yapmalarını gerektiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Zorlu, toplantıların ardından, paydaşlarıyla birlikte Dijital Dönüşüm Zirvesi düzenlenmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.