Ege Dikili’nin içme suyu sorununa neşter!

Dikili’nin içme suyu sorununa neşter!

10.11.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Dikili’de yaşanan içme suyu sorununu çözüme kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 31 milyon liralık yatırımla hizmete aldığı Çandarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve İletim Hattı’nın açılışını yaptı.

Dikili’nin içme suyu sorununa neşter

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü’nün “100. Yılda 100 Proje” yatırımlarından biri olan Çandarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve İletim Hattı’nın açılışını yaptı. İzmir’in doğayla uyumlu yaşamın örnek şehirlerinden biri olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, Çandarlı Göleti İçmesuyu Arıtma Tesisi’yle Çandarlı Göleti’nde biriktirilen suyu arıtıyor ve yeni iletim hatları üzerinden bölgeye yıllık 1.5 milyon metreküp içme suyu sağlıyor. Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir’e değer katan çok önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Soyer, “Göreve gelirken söz vermiştik. İzmir’in çeşmelerinden içilebilir kalitede bir çeşme suyu akacak dedik ve sözümüzü tuttuk. 30 ilçemizin, her mahallesinde şu anda İzmir’in musluklarından akan suyun tamamı içilebilir nitelikte. Dört buçuk yıl önce çalışmalarımıza başladığımızda sizlerin belediyemizden en büyük talebi altyapı sorunlarının çözülmesiydi. Yıllardır kimsenin elini taşın altına koymaya cesaret edemediği sorunlar, 50 yıldır birikmiş sorunlar bir yumak haline gelmişti. Biz bu sorunları ayrıntılı bir şekilde mercek altına aldık ve tüm eksiklikleri gidermek için altyapı yatırımlarımıza birinci önceliği verdik. Hiçbir zaman mazeret üretmedik. Çözüm ürettik. İcraat ürettik. Ekonomik krizin giderek daha da derinleştiği, maliyetlerin tavan yaptığı bir dönemde yerin üstü kadar, yerin altındaki yatırımlarımızı da büyüttük” ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

1.200 kilometre 

4 milyar 900 milyon lira harcayarak kentin altyapı ağına 1.200 kilometrelik kanalizasyon şebekesi daha kazandırdıklarının altını çizen Başkan Soyer, “Dikili Atıksu Arıtma Tesisimiz bir yıl içerisinde 150 bin kişiye hizmet edecek. Yıllık 9 milyon metreküp atık suyu arıtacak. Kabakum Paket Atıksu Arıtma Tesisi projemizi de çok yakında hayata geçiriyoruz. İçme suyu çalışmalarımız kapsamında 5 bin metreküplük yeni bir içme suyu deposunu Dikili’ye armağan ediyoruz. Şehrimizin altyapısını baştan sona güçlendirmek için hizmetlerimize ve yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise, 2019’da Tunç Soyer’in göreve gelmesiyle ilçenin sayısız hizmet aldığını vurguladı, “Temiz su sıkıntısı tamamen kalktı. Artık su kesintisi yaşamıyoruz. Yıllardır Çandarlı’da su sıkıntısı vardı. Derin su sondajlarıyla takviyeler yapıldı. Bu yaz Çandarlı’da temiz su sıkıntısı yaşamadık” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Tapuları Soyer teslim edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek şekilde yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha tamamlandı. Büyükşehir’in dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri tapularını yarın düzenlenecek törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak. Projenin ikinci etabında 170 konut, 20 işyerinden oluşan 190 bağımsız bölüm yer alıyor.