Ege Doğal yaşam konseptli yeni barınak yolda

Doğal yaşam konseptli yeni barınak yolda

20.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, hayvanseverlerin Milas Belediyesi’ne yönelik olumsuz iddialarına yanıt verdi.

Doğal yaşam konseptli yeni barınak yolda

Adı geçen Güllük Barınağı hakkında eleştiriler aldıklarını ancak barınakla hiçbir idari bağlarının olmadığını ifade eden Tokat, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Art niyetli hareketler

“Güllük Belediyesi’nin kapanmasının ardından Milas Belediyesi’ne devredilen resmi anlamda bir barınak yoktu ama ortada fiili bir barınak vardı. Kapatılması gerektiği ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işlemleri var. Buna rağmen orada iki personel görevlendirdik. Personel trafik kazası ve kanser tedavisi nedeniyle görevde olmadığı süreçte fotoğraflar çekilmiş. Art niyetli bir girişim olduğu ortada.”

750 kapasiteli

Milas Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’ndaki köpeklerin iyi beslenmediğine dair iddialara da yanıt veren Tokat, “Buraya hep iyi köpekler gelmiyor. 150 köpeğin olduğu yerde yaklaşık 10 hasta köpeği paylaşmak doğru değil. Sadece şunu kabul ediyoruz: kapasitemiz düşük. Şu an Milas’a 750 hayvan kapasiteli yeni bir barınak yapılması için çalışıyoruz.  20 bin metrekarelik alanda bir doğal yaşam alanı şeklinde bir proje geliştirdik. Önümüzdeki 1 ay içerisinde uygulamasına geçeceğiz” ifadelerini kullandı.