Ege Doğru proje doğru zaman!

Doğru proje doğru zaman!

09.06.2022 - 01:46 | Son Güncellenme:

Yemeksepeti’nin kurucu ortağı ve eski CEO’su Nevzat Aydın örnek başarı hikayesini ve deneyimlerini İzmirli girişimcilerle paylaştı.

Doğru proje  doğru zaman

Online alışveriş firması Yemeksepeti’nin kurucu ortağı ve eski CEO’su Nevzat Aydın, kentte önce İzQ’da ‘İz Bırakanlar’ etkinliğine katıldı ardından EGİAD 80. Ege Toplantısı’nda deneyimlerini paylaştı. İzQ Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Sivri moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğe; İZTO Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler ve çok sayıda genç girişimci katıldı. İlham veren girişimcilik öyküsü üniversitede başlayan Aydın, “İnternetle 1994 yılında tanıştım. Slikon Vadisi’nden döndüğümde aklımda 4 proje vardı. Yemeksepeti içlerinde en zor olanıydı. Projeyi Boğaziçi’nden arkadaşlarıma anlattım. Hepsi bana inandılar. Doğru proje- doğru yer-doğru zaman denklemi tamamlandı diyebiliriz. 9 yıl boyunca yola ilk çıktığım ekiple çalıştım. En büyük amacım insanların hayatında bir fark yaratabilmekti” dedi.

Haberin Devamı

‘Hatalarımızdan dersler aldık’

EGİAD 80. Ege Toplantısı’na da katılan Nevzat Aydın, “Firmamız şu anda 70 bin restoranla beraber çalışıyor. Günlük sipariş anlamında 800-900 bin gibi rakamları görmüştük. Dünyada Çin’den sonra bir ABD’de var böyle bir sipariş sayısı. O zamanlar her işe bakardım. Girişimcilik zihinsel olarak da çok zor bir süreç gerektiriyor. Kişisel olarak başarı elde ettiysem o dönüşümü becerebildiğim için oldum. 4 aylık bir kurum iken 800 bin dolarlık bir teklif aldık” dedi. Firma olarak Rusya’da başarısız olmalarına yönelik de konuşan Aydın, “Rusya’yı anlayamadık. Hatalı bir ekip kurduk. Bir hatayı ikinci defa yapmamaya dikkat ettik” şeklinde konuştu.