Ege ‘Dönüşüm yaşamsal’

‘Dönüşüm yaşamsal’

21.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’deki inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, binaların yüzde 60-70 oranda yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti, kentin sağlıklı yapı stoğuna bir an önce kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

‘Dönüşüm yaşamsal’

Görüşler şöyle:

Haberin Devamı

‘Dönüşüm yaşamsal’

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman: Deprem yönetmeliğinden sonra yapılan binaların da yıkıldığını gördük. Dikkate almamız gereken bence bu binalardır. Mastır planların yapılarak öncelik sırasına göre riskli yapı stoğunu eritmemiz gerekiyor.

‘Dönüşüm yaşamsal’

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı: İzmir, eski konut stoğu yoğun olan bir şehir. Kentsel yenileme konusunda hızlı adımlar atılması gerekiyor.

‘Dönüşüm yaşamsal’

Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü: Metrekare, ön cephe gibi özelliklerden çok binanın sağlamlığı ve depreme dayanıklılığı ön planda tutulmalı. Kentsel dönüşüm konusunda ise gerekli emsal artışları yapılmalı ve ada bazında dönüşüm gerçekleştirilerek mümkün olduğunca şehir geneline yayılmalı.

Haberin Devamı

‘Dönüşüm yaşamsal’

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: Yapı denetim uygulamalarında temelden itibaren bir sıkıntı olmaması lazım. Zeminin uygun olmadığı bölgelerde yeni konutların yapılması sakıncalı. Aynı zamanda kaçak yapılara izin verilmemesi ve imar affından yararlanan binaların da geriye dönük olarak denetlenmesi, can ve mal kayıplarının önüne geçecektir.

‘Dönüşüm yaşamsal’

GHO Genel Müdürü Özkan Yalaza: İnsanların, konut satın alırken artık sağlam ve depreme dayanıklı olanları tercih etmeleri gerekli.

‘Dönüşüm yaşamsal’

Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya: Bilinçli olan insanlar, yer konusunda ısrarcı olmuyor. Zeminin daha sağlam olduğu noktalarda oturma kararı alıyor. Yapı denetim firmalarının çalışmalarını sıklaştırması gerekiyor.