Ege Dönüşümde güçbirliği

Dönüşümde güçbirliği

02.08.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Ege Koop’un kentsel dönüşüme katkı koymak istemesini memnuniyetle karşılayan Başkan Soyer, “İzmir’in bu yol arkadaşlığına ihtiyacı var” dedi.

Dönüşümde güçbirliği

Ege- Koop Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop Düşünce Üst Kurulu Başkanı gazeteci-yazar Öcal Uluç ile beraber, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. İzmir’in kentsel dönüşümde büyük adımlar atması için işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Aslan, “Kentsel dönüşüm konusunda kooperatifçiliğe verdiğiniz önem, benim yıllardır savunduğum konudur. Gerçekten çok önemli bir karar, doğru bir yol. İzmir’de Türkiye’ye örnek olacak bir modeli şu anda uyguluyorsunuz. Ege-Koop’un bilgisiyle, birikimiyle, deneyimiyle, kentsel dönüşümün bir yerinde olmak isteriz. Sizin kentsel dönüşüm politikanızın ve uygulamalarınızın içinde yer almak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ege-Koop’un her şeyin kirlendiği ülkede kooperatifçiliği lekelenmeden sürdürmesinin büyük başarı olduğunu vurgulayan Başkan Soyer ise, “Kentsel Dönüşüm konusunda yol arkadaşlığı yapmaya hazırız. Bütün içtenliğimle söylüyorum, kentsel dönüşümün bir parçası olmanızı çok arzu ederiz. Başından beri söyleye geldiğimiz üç temel ilkeyi korumak istiyoruz.

Yerinde dönüşüm, belediyenin aracılığı, vatandaşın hakkının korunması. Bunları sürdüreceğimiz örgütlenmiş yapılarla kentsel dönüşümü hızlandırmak istiyoruz. Bu çerçevede Ege-Koop olarak bizimle rahatlıkla işbirliği yapabilirsiniz. Yapmalısınız çünkü, Türkiye’nin, İzmir’in buna ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

39 yıllık deneyim

Üç temel ilkeyi yıllardır savunduklarını dile getiren Aslan, “39 yıllık birikimle işbirliğine, elimizi, gövdemizi, Ege Koop’un geçmişini taşın altına koymaya hazırız. 

Haberin Devamı

Kentsel dönüşümün konuşulmadığı yıllarda her projemiz ile bir kentsel dönüşüm örneği yaptık. İzmir’e altyapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla 20’inin üzerinde çağdaş mahalle kazandırdık. Bizim en büyük servetimiz, Ege-Koop’un vazgeçilemeyecek sloganı olan sonsuz güven” diye konuştu.