Ege Ecevitlerin anısı yaşıyor

Ecevitlerin anısı yaşıyor

04.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe Belediyesi, Rahşan&Bülent Ecevit Parkı’nı hizmete açtı. Başkan Mustafa İnce, “İki büyük aşığı ayırmak istemedik” dedi

Ecevitlerin anısı yaşıyor

Güzelbahçe Belediyesi, eski Başbakan ve Demokratik Sol Parti‘nin kurucusu ve Genel Başkanı Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit adının verildiği parkı hizmete açtı. Belediye meclisinde oybirliğiyle kabul edilen kararın ardından parkın açılışında konuşan Başkan Mustafa İnce, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

‘Çok dürüsttü’

“Dürüstlüğüyle öne çıkıyordu. Memleketi yönetirken her daim yanınızda bir kadın, dimdik duruyor.
Rahşan Hanımı da, çok sevdiği Bülent’inin yanından ayırmak istemedik. O yüzden bu iki büyük aşk da ilçemizde yaşayacak.

‘Çalışmak ayrıcalıktı’

Bizlere, birçok eleştiride bulunabilir ve haklı olduğunuz birçok konu da olabilir. Ben bir belediye başkanı olarak haksız olduğum tüm konuları kabul eder, kendimi düzeltmek için hemen çalışmalara başlarım.
Ama kimse namusuma ve dürüstlüğüme laf edemez. Ettirmemek için gövdemi ortaya koydum.”
Eski Başbakan Bülent Ecevit’le çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Kültür Eski Bakanı Suat Çağlayan da, “Onunla çalışmak ayrıcalıktı, Onun yol göstericiliği ruhumuzda var. Hep yüreğimizde hissediyoruz. Onun liderliği ve düşünceleri çok önem arz ediyor” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, “Çocuklarımızın, torunlarımızın daha özgür, daha çağdaş, daha yaşanabilir bir ülkede yaşamaları için mücadele veriyoruz” ifadesini kullandı.