Ege Efeler tarımı şahlandı

Efeler tarımı şahlandı

06.08.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yöresel tarım ürünlerine katma değer kazandırmak ve belediye arazilerini değerlendirmek üzere ardarda hayata geçirdiği projelerle bölge ekonomisine ivme kazandırdı.

Efeler tarımı şahlandı

Yüzlerce dönümde üretim

Haberin Devamı

Efeler’in reklam yüzü olan enginar, 45 dönümlük arazide damlama sulama yöntemiyle yetiştiriliyor. Ayrıca, 10 dönümde şevketibostan, 32 dönümde domates, 8 dönümde damla sulama yöntemiyle kekik, 2 dönümde kuşkonmaz, bir dönümde örtü altı tarım yöntemiyle ejder meyvesi, toplam 107 dönümlük geniş bir arazide kuru tarım yöntemiyle buğday, 104 dönümde karakılçık buğdayı, bir dönümlük arazide de süs bitkileri yetiştiriliyor. Sadece kadın emekçilerin çalıştığı %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlenen ürünler Efe Bakkal ve www.efelerpazari.com’dan satışa sunuluyor. 

“Üretmeden var olamazsınız. Güçlü ve bağımsız olamazsınız” diyen Başkan Atay, “Bu verimli topraklara bir gün bile sırtımızı dönemeyiz. Efeler’in topraklarına, Efeler’in insanına katma değer kazandırmaya devam edeceğim. Özenle yetiştirilen kaliteli ürünleri en uygun fiyata sofralarınıza getirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yazarlar