Ege Efsane geri dönüyor

Efsane geri dönüyor

14.09.2022 - 07:42 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın yeniden hayat verdiği Çeşme Festivali pandemi arasının ardından yeniden müzik ve kültür buluşmasına ev sahipliği yapacak

Efsane geri dönüyor

25 yıl aranın ardından Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran tarafından 2019’da “Ege’nin İki Yakası” temasıyla yeniden gerçekleştirilen Çeşme Festivali, pandemi arasının ardından 22-25 Eylül tarihleri arasında yeniden düzenlenecek. 80 ve 90’lı yıllara damga vuran, ülkemizin efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali’nin teması “Balkan Günleri” olacak.
Çeşme Festivali’ni yeniden canlandırmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Oran, “Her birimizin ailesinin bir parçası olan Balkan kimliğinin tüm renklerini kuşaklardır gururla taşıyoruz. Bu köklü bağların müziğini, gastronomisini, tarihsel bağlarımızın izlerini paylaşarak, tüm dünyaya sevginin ve umudun ışıltısını serpeceğiz. Sevgiye inanan herkesi, kol kola şarkılar söylemeye, halaylar çekmeye, kalp kalbe dünyaya umut ve barış mesajları vermeye Çeşme Festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.
Dolu dolu program
Birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne alacağı festival, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yapacak. Çeşme’nin birçok noktasında gün boyu devam eden etkinlikleri takiben her akşam ünlü isimlerin yer aldığı dev bir konser yer alıyor.