Ege ‘Ege, barış denizi olmalı’

‘Ege, barış denizi olmalı’

12.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Ege, barış denizi olmalı’

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Aya Haralambos adına düzenlenen ayinde konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos, “Ege’nin bir barış denizi olmasını diliyoruz” dedi. Çeşme Aya Haralambos Kilisesi’nde düzenlenen ayine Yunanistan İzmir Başkonsolosu Arygro Papouila, İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, Yeni Çeşme (Nea Krina Kalomaria) Metropoliti Ioustinos ve İzmir’den, Yunanistan’ın Sakız Adası ile Selanik’ten gelen çok sayıda Ortodoks katıldı.

Haberin Devamı

Ayini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, “Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelerek iki halkın yakınlaşmasına katkıda bulundu. Türkiye’de yaşayan Rum azınlığı olarak bu beraberlikten son derece memnun olduk. Ege’nin bir barış denizi olmasını diliyoruz” dedi.

Çeşme’den dostluk mesajları

Bartholomeos, Türk-Yunan dostluğunun her iki ülke yararına olacağını belirtti, “Her zaman dostluktan, kardeşlikten yana olduk. Bugün de Çeşme’den dostluk mesajları veriyoruz. Ben her iki halkın da uzun yıllar dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşayacağına inanıyorum. Bu bağlamda Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a ve mesai arkadaşlarına, bütün Çeşme halkına bizleri ağırladıkları için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu. l YUSUF ÇINAR