Ege Ege, kitapla buluştu

Ege, kitapla buluştu

07.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Denizli ve 24. İzmir Kitap fuarları kapılarını açtı. Sevilen yazarları ağırlayan etkinlikte birçok söyleşi, panel ve çocuk oyunları düzenleniyor

Ege, kitapla buluştu

Ege’nin en büyük kitap fuarlarından olan Denizli Kitap Fuarı ve 24. İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı. Sevilen yazarları okuyucularıyla buluşturmaya devam eden Denizli Kitap Fuarı’nın bu yıl ki onur konuğu Gürbüz Azak oldu. Geçen yıl 300 bin kişiyi ağırlayan fuara bu yıl da 400 bin kişinin gelmesi bekleniyor.
Kitap Fuarı’nın büyük bir ihtiyaca yanıt verdiğini vurgulayan Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Her şeyin başı okumayla başlıyor. Bunun için fırsat yaratmamız gerekiyor. 3 yıl önce karar verdik, iyi ki bu kararı vermişiz ve bu fuarı başlatmışız. Birçok güzelliklerle beraber yürüyoruz” dedi.
Tüyap’ın düzenlediği İzmir Kitap Fuarı da, dün Kültürpark - Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nında ziyaretçileriyle buluşmaya başladı.

Haberin Devamı

114 farklı etkinlik

İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Ataol Behramoğlu, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu gibi önemli isimlerin konuk olacağı fuarın onur konuğu Hidayet Karakuş oldu. Bu yıl 457 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırlanan İzmir Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 114 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı 14 Nisan saat 19.00’a kadar ziyaret edilebilecek.

Yazarlar