Ege Ege’nin gururları

Ege’nin gururları

15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir, Muğla Büyükşehir, Çanakkale, Ayvalık, Kuşadası ve Didim belediye başkanları Türkiye’ye örnek gösterilen, özgün projeleriyle SODEM’in Yerel Yönetim Ödülleri’nde zirveye çıktı

Ege’nin gururları

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen ‘Yerel Yönetim Ödülleri’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ödülleri dağıttı. Egeli belediye başkanlarına ödül yağdı. Tarım kategorisinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Yerel Tohum Projesi, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Tohum Sandığı Projesi, çevre kategorisinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Geleceğimiz İçin Geri Dönüşüm Projesi, turizm kategorisinde Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın Vegan Festivali, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar, çocuk kategorisinde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in Zeytin Çekirdekleri Projesi ödüllerin sahibi oldu.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir’in 2 milyon 636 bin liralık yatırımla ‘Geleceğimiz İçin Geri Dönüşüm Projesi’ kapsamında kurduğu mobil geri kazanım tesisiyle bina yıkımları ve tadilatlarından kaynaklı atıklar ve temel kazısı sonucu oluşan hafriyat toprağı sahada ayrı ayrı depolanarak bu atıklar geri kazanım tesisinden geçiriliyor.

Ege’nin gururları

Fark yaratan projeler

Ödül almanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Osman Gürün, “Hedefimiz, daha yaşanabilir bir Muğla. Fark yaratan projelerimize devam edeceğiz” dedi. Tarım dalında ödülün sahibi olan ‘Yerel Tohum Projesi’ de binlerce yıldır Aydın’da topraklarda yetiştirilmiş ve artık kaybolmaya başlamış meyve ve sebzeleri tekrar yetiştirmeyi amaçlıyor. Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, kentte tarım ve hayvancılığı geliştirecek birçok projeye daha imza atmaya devam edeceklerini kaydetti. Çocuk kategorisinde ödül alan Ayvalık’ın Zeytin Çekirdekleri ise çocukların ve gençlerin sosyal gelişimlerini güçlendirmek için sağlanan ücretsiz müzik, sanat, spor, çevre eğitimi ve kent bilinci organizasyonlarıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Ege’nin gururları

‘Bir çocuk gelişir, dünya değişir’ inancıyla geleceğin garantisi çocuklara açtıkları pencerenin bir kez daha ödüllendirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Rahmi Gençer de, “4 yıl önce başlattığımız Zeytin Çekirdekleri büyük bir gururla Ayvalık’ı ve Türkiye’yi temsil ettiler, etmeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.