Ege Ege, yüzlerce cana yuva oldu

Ege, yüzlerce cana yuva oldu

16.02.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

5 bini aşkın kişiyi ağırlayan Manisa’da depremzedelerin su faturası 1 lira olacak. Bornova ise 500 kişiye kalacak yer sağlıyor. Bayraklı’da konteyner kent kullanıma hazırlanıyor. 400 can dost da, Kemalpaşa’daki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na getirildi.

Ege, yüzlerce cana yuva oldu

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, kente gelen depremzedelerin sayısının 5 bin 459 olduğunu açıkladı. 4 bin 736 kişinin kendi imkanları ile yakınlarının yanında ikamet ettiği, 723 kişinin de tesislere yerleştirildiği bilgisi verdi. Deprem bölgesine aralıksız destek sunan ‘İl Afet ve Acil Durumlar Koordinasyon Kurulu’ toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Karadeniz, Manisa’ya gelen vatandaşları en iyi şekilde ağırlayacaklarını, bölgeye gönderilen yardımların da devam edeceğini ve özellikle gıda kolisi, iç giyim, ayakkabı, soba ve hijyen malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

Manisa’dan deprem bölgesine toplamda 5 bin 738 personel, 539 araç, 137 iş makinası, 404 yardım tırı ve 237 yardım kamyonunun gittiği ifade edildi. Manisa genelindeki hastanelere başvuru yapan 432 depremzedenin bulunduğu, 21 tanesinin hastanelerde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Manisa’ya yerleşecek depremzedeler için önemli bir karar daha alındı. Depozito, açma bedeli ve sözleşme bedelinde ücret talep etmeyecek olan MASKİ Genel Müdürlüğü, 12 metreküpe kadar su kullanımda da temsili olarak 1 lira ücret alacak.

Bornova imecesi

Bornova Belediyesi de, İzmir’e gelerek belediyede müracaat eden depremzedelere sıcak yuva sunuyor. Felaketin vurduğu vatandaşların yatak, yorgan, battaniye, çarşaf, nevresim, giyecek ve ayakkabı gibi temel ihtiyaçları da belediye ekipleri tarafından konakladıkları yerlerde karşılanıyor.  Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Belediyemiz bünyesindeki tesislerimiz, yurtlarımız ve kurumlar arası işbirliği ile çevrede bulunan otellerin ve duyarlı vatandaşların desteği sayesinde 500 kişiyi ilçemizde konuk edebileceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bir konteynerde 5 kişi

Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından Bayraklı’da kurulan konteyner kent de tekrar hazırlanıyor. Temizlik ve onarım çalışmalarına hız verilirken, ilerleyen günlerde depremzedelerin bölgeye geleceği belirtildi. Bölgede 500 konteyner bulunurken, 1 konteynerde 5 kişinin konaklayabileceği kaydedildi.

35 kişilik ekip çalışıyor

İzmir Kemalpaşa’daki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı gönüllüleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan farklı türlerde 521 hayvanı kurtardı. Tedavi ve bakımı yapılan, aralarında yaralıların da bulunduğu yaklaşık 400 hayvan, İzmir’deki çiftliğe getirildi. Çok sayıda hayvanı enkazdan canlı çıkardıklarını anlatan Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’nın kurucusu Sibel Çakır, “Toplam 35 kişilik bir ekiple bölgeye ulaştık. Üç araba dolusu kedi, köpek çıkarttık. 100’den fazla tavuğumuz, keçi, koyun, eşek ve ineklerimiz var. Veteriner hekimlerimiz hala bölgede, yola çıkabilecek duruma gelenlerin çiftliğimize nakilleri devam edecek. Bir taraftan dostlarımızın bakımlarını sağlayıp, bir taraftan inşaat yapıyoruz. Bu yüzden destek bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Karamel, evine kavuştu 

Marmaris Akut Ekibi tarafından kurtarılan ve künefe adı verilen chihuahua (şivava) cinsi bir köpek tedavi için Muğla’ya getirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde tedavisi yapılan can dostun çipinden, depremzede sahiplerine ulaşıldı. Asıl isminin Karamel olduğu öğrenilen köpek en kısa sürede gerçek ailesine ulaştırılacak.