Ege Egeli akademisyenler yine gururlandırdı

Egeli akademisyenler yine gururlandırdı

03.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Elsevier ve Stanford Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Yazar Etki Sıralaması” yayınlandı.

Egeli akademisyenler yine gururlandırdı

Scopus Atıf Veri Tabanına göre yapılan sıralamada dünya akademisyenleri hem tüm kariyerleri hem de 2020 yılı özelinde aldıkları atıflara göre sıralandı. 186 bin 178 akademisyenin değerlendirildiği “Kariyer Atıf Performansı” sıralamasında Türkiye’den 828 akademisyen yer alırken bunların 20’si Ege Üniversitesi (EÜ) araştırmacılardan oluştu. “2020 Yılı Atıf Performansı” sıralamasında ise 190 bin 64 akademisyenin bin 150’si ülkemizde yer alırken EÜ’den 19 akademisyen listelendi.

Haberin Devamı

Bilim iklimi

Ege Üniversitesinin uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ettiğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hem nitelik hem de nicelik olarak akademik üretkenliği yüksek bir üniversiteyiz. Üniversitemizde son dört yılda oluşturduğumuz bilim iklimi bizi uluslararası alanda adından söz ettirir hale getirdi. Üretkenliğimizin meyvelerini hem TÜBİTAK nezdinde hem de ulusal-uluslararası yapılan değerlendirme raporlarında sıkça alıyoruz. Listelerde yer alan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Birlikte çalışarak Ege Üniversitesini daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

EÜ Ziraat Fakültesi’nden iki yeni biber çeşidi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin proje kapsamında geliştirdikleri iki farklı biber çeşidi Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü’nün “Üretim İzinli Çeşit” listesine alındı. EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, “Akademisyenlerimizin üniversite-sanayi Ar-Ge projeleri kapsamında KFC Gıda Tekstil İthalat İhracat Sanayi Yatırım Anonim şirketi ile yaptıkları proje neticesinde iki farklı biber çeşidi üretim izni almaya hak kazandı. Bizlerde bölümümüz kurucusu olan ve büyük hizmetler veren rahmetle andığımız hocamız Prof. Dr. Kazım Bayraktar’ın adını yaşatmak adına biber çeşitlerinden birine ‘Bayraktar’ diğerine ‘Brezza’ ismini verdik” dedi.

Yazarlar