Ege Ege’nin gururları

Ege’nin gururları

04.10.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Kınık Belediyesi, Başkenti Anıtkabir’i Görmeyen Öğrenci Kalmayacak projesiyle Uluslararası Girişimcilik ve Proje Ödülleri’nde zirveye çıktı. Ayvalık Belediyesi de Tarihi Kentler Birliği’nin yarışmasında birinci oldu.

Ege’nin gururları

Kınık Belediyesi, Uluslararası Girişimcilik ve Proje Ödülleri’nde Başkenti Anıtkabir’i Görmeyen Öğrenci Kalmayacak projesiyle, Yılın En Başarılı Belediye ve Eğitim Projesi Ödülü’nü aldı. Sağlıklı Yaşam ve Eğitim Merkezi’nin (SAYEM) öncülüğünde, proje ortakları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Kınık Kaymakamlığı’nın katkıları ile ylaşama geçirilen proje ile gelen ödül, ilçeye gurur yaşattı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, ödülü İstanbul’da düzenlenen törenle aldı. Doğruer, “Biz Sağlıklı Yaşam Eğitim Merkezimizde ilçemizin Milli Eğitim, Halk Eğitim ve Kaymakamlık ile birlikte Kınık Belediyemizin öğrencilerimize eğitim, bilim ve kültür konusunda destek amacıyla bu projeyi yapmıştık ve sonuç olarak tüm öğrencilerimizi Ankara’da Anıtkabir’i görmeden mezun etmemeyi amaçlamıştık. Ben buradan emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum” dedi. Kınık’taki öğrenciler, proje kapsamında Anıtkabir’i, TBMM’yi, Atatürk Orman Çiftliği’ni ve Bilim Müzesi’ni ziyaret etme olanağı buldu.

UNESCO yolunda yürüyor

Tarihi Kentler Birliği’nin 21.’sini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri İstanbul’da sahiplerini buldu; Ayvalık Belediyesi birinciliğe layık görüldü. Fatih Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Uygulama dalındaki birincilik ödülünü almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleriyle yürütülen, Yorgola Han’ın (Eski Vergi Dairesi) restorasyonu ve Ayvalık Belediyesi hizmet binası olarak kente kazandırılması çalışmasıyla birincilik ödülü almanın Ayvalık için gurur olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mesut Ergin, UNESCO yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini belirtti.