Ege ‘Eğitimle aşacağız’

‘Eğitimle aşacağız’

01.03.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Atlas Sağlık Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 5. Atlas Geleceği Konuşuyor etkinliğinde, eğitimin önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

‘Eğitimle aşacağız’

YUSUF ÇINAR  - Atlas Sağlık Eğitim Vakfı’nın 5. Atlas Geleceği Konuşuyor etkinliği, ‘Dijital Dönüşüme Hazır mıyız’ konusuyla İzmir Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi. Yoğun ilgi gören etkinlikte; TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilgin ‘Farkıma Takılanlar’, İZELTAŞ A. Ş. CEO’su Murat Yorgancılar ‘Sanayi de Dijital Dönüşüm’, Tims Pro Yönetim Kurulu Başkanı Timur Savcı ‘Sanatta ve Medyada Dijital Dönüşüm’, İzgören Eğitim ve Danışmanlık danışman ve yazar Ahmet Şerif İzgören ‘Avucunuzdaki Kelebek, Gelecek Yönetimi, Yönetim Liderlik’, EgeBimtes Bilgi Teknolojileri A. Ş. İş Geliştirme Müdürü Alp Atay ‘Eğitimde Dijital Dönüşüm’, yazar-çevre mühendisi, Torlak Çiftliği Kurucusu Armağan Portakal ‘İyi Tarım Uygulamaları’, K2C Danışmanlık Liderlik ve Yönetim Düşünürü Fazıl Oral ‘Mega Tehditler Karşısında İnsanın Yön Arayışı’ konularında tespitlerini aktardı. 

Haberin Devamı

‘Kaderimiz olmamalı’

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Doktor Mustafa Apak, toplantıyı iptal edip etmeme konusunu çok tartıştıklarını ancak sonunda ana nedenlerinden birisi de eğitimsizlik olan felaketler sonrası en iyi etkinliğin yine eğitim olacağını düşündüklerini dile getirdi. Apak, “Kapkara bir 6 Şubat gecesinde bugüne kadar binlerce vatandaşımızı kaybettik, yüzbinlercesi halen tedavi altında. Bu tür felaketlere artık maruz kalmamalıyız. Tek başına şifa arayan, içgüdüleri zedelenmiş olmamalı kaderimiz” dedi. 7 yıldır sürdürdükleri çalışmaları daha da büyük bir inanç ve azimle 354 üye ve 1672 bağışçıyla hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Apak, “Amacımız İzmir’deki üniversitelerde tıp, hukuk ve eğitim fakültelerinde okuyan başarılı ve biraz daha destekle daha da başarılı olacağına inandığımız gençlerimize burs vermek. Köy Enstitüsü Modeli ile kendi branşları dışında çeşitli eğitimler sunarak hayat yolculuklarında tam donanımlı olmalarını istiyoruz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Donanımlı gençler

Atlas Sağlık Eğitim Vakfı’ndan burs alan öğrencilerin her ay bir kitap okuyup değerlendirdiğini, sanat değeri yüksek filmleri birlikte izleyip sonra konunun üzerinde tartıştığını, spor müsabakaları, opera, bale, maraton, bisiklet gibi etkinliklere katıldığı anlatıldı. Gençlerin uzmanlardan her ay bir kez eğitim aldığını da belirten Başkan Mustafa Apak, “Amacımız ülke gündemine duyarlı, çevre bilinci yüksek, adaletli ve Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı daha fazla genci tam donanımlı hale getirmek” dedi.