Ege Emekçi, hakkını aldı

Emekçi, hakkını aldı

06.02.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Konak, Karabağlar, Burhaniye, Saruhanlı ve Turgutlu belediyelerinde çalışan enflasyona ezdirilmedi. Yüzde 70’lere varan maaş zamları ve sosyal haklarda yapılan iyileştirmeler ile bayram havası esti.

Emekçi, hakkını aldı

Toplu iş sözleşmelerini bir bir sonuçlandıran Egeli belediyeler, çalışanları enflasyona ezdirmiyor. 2023 yılı maaş zamları ve sosyal haklardaki iyileştirmelerle yüzlerce personel ve hanenin yüzünü güldüren başkanlar, davul zurnalı kutlamalara da katılıp emekçinin sevinci paylaştı.

Haberin Devamı

Saruhanlı Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 6 bin 700 liradan 11 bin 325 liraya yükseldi. Turgutlu Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı net 11 bin 342 lira oldu. Burhaniye Belediyesi’nde en düşük personel maaşının 11.500 lira olacağını açıklandı.

Karabağlar Belediyesi’nin, KAR-BEL A.Ş’deki toplam 930 çalışanı, sosyal ve mali haklarında yüzde 100 oranında iyileştirme aldı. Konak Belediyesi’nin toplu iş sözleşmelerinde de memur ve işçi enflasyona ezdirilmedi.

Haziran ayında güncellenecek

Emekçi, hakkını aldı

Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Belediyesi Personel A.Ş ile belediye çalışanı kadrolu işçilerinin örgütlü olduğu Disk/ Genel-İş Sendikası, yürürlükte olan 2022-2023 toplu iş sözleşmesinin ikinci 6 aylık güncellemelerini belirledi.

Haberin Devamı

En düşük personel maaşının 11 bin 500 lira olacağını açıklayan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Personelin maddi ve manevi olarak her zaman destekçisiyiz. Çünkü, emek ve alın teri en büyük değerdir. Büyük bir aileyiz. Haziran ayında sözleşmenin yenilenmesi için tekrar masaya oturacağız” diye konuştu.

Turgutlu’da yüzde 67 zam

Emekçi, hakkını aldı

Turgutlu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeye göre 2023 yılında en düşük işçi maaşı net 11 bin 342 lira oldu. Günlük brüt ücrete yüzde 67 oranında zam yapıldığını belirten Belediye Başkanı Çetin Akın, “Her ay maaşla birlikte 1326 lira yemek yardımı, bin lira ise yakacak yardımı  yapılacak. Ek olarak nisan ve kasımda 11 günlük ücretleri tutarında, toplamda 22 günlük ücret tutarında ikramiye ödemesi olacak. Hepsi eklediğinde en düşük ücret 12 bin 295 liraya ulaşıyor. Belediyemiz, Manisa’da tüm belediyeler arasında çalışanına en yüksek ücreti vermiş oldu “dedi.

‘Birlikte başardık’

Türkiye’deki belediyelerin içerisinde kredisi en yüksek, cari borcu sıfırlanmış bir belediye haline geldiklerini sözlerine ekleyen Akın, “Bunu hep beraber başardık. Göreve geldiğimizde 23 kademede maaş ödeniyordu. ‘Eşit işe, eşit ücret’ politikası uygulayarak 6 kademede maaşları ödüyoruz. Her yerde ‘hak, hukuk, adalet’ diyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güzel günlerde harcayın!

Emekçi, hakkını aldı

Manisa’nın Saruhanlı Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının 6 bin 700 liradan 11 bin 325 liraya yükseldi. Belediyenin iştiraki Sarbel A.Ş. bünyesinde çalışan toplam 250 işçi, şantiyede bir araya gelerek hayata geçirilen yüzde 70’lik zammı davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Personelinin sevincine ortak olan Belediye Başkanı Zeki Bilgin, “Emek, en yüce değer, güle güle harcayın. Gönül daha fazlasını vermek istiyor ancak bütçemiz buna olanak sağlamıyor. Hiçbir çalışanımızın alın terini heba etmeyiz. Bir belediyenin başarısı, sahada çalışan emekçilerin başarısıdır” dedi.

Çalışma barışını sağladık

Emekçi, hakkını aldı

Karabağlar Belediyesi’nin, KAR-BEl AŞ’deki toplam 930 çalışanı enflasyon karşısında ezdirmeyerek sosyal ve mali haklarında yüzde 100 oranında iyileştirme yaptığı toplu iş sözleşmesi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan arasında törenle imzalandı. 

En düşük yevmiye ücreti de 400 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca çalışanların ücretlerine 6 aylık enflasyon güvencesi verildi.

Haberin Devamı

Karabağlar Belediyesi çatısı altında yan yana çalışan memur ve işçiler arasında ücret farkı oluşmamasına özen gösterdiklerini belirten Başkan Selvitopu, “Çalışma barışı açısından bu önemli bir konu. Karabağlar Belediyesi çalışanları belirli bir ücret istikrarına kavuşmuş olacak. Bu zorlu ekonomik koşullarda ayakta kalarak görevlerini en iyi şekilde yapmaya devam edecekler. Sözleşmemize eklediğimiz 6 aylık TÜFE zamları da çalışanlarımızın enflasyonla ilgili kaygılarını giderecek” dedi.

Mesainize başınız dik gelin

Emekçi, hakkını aldı

Konak Belediyesi’nin Tüm, Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube ile uyum içerisinde sonuçlandırdığı toplu iş sözleşmelerinde imzalar atıldı.

Belediyenin memur ve işçilerinin enflasyona ezdirilmediği sözleşmelerin imza törenlerinde emekçileee seslenen Belediye Başkanı Abdül Batur, “Biliyorsunuz ‘Birlikte Konak’ anlayışındayız. Konak Belediyesi’nin çalışanları her zaman mesailerine alnı dik olarak gelecekler. Konak Belediyesi bugün Türkiye’de, İzmir’de hizmetleriyle sayılı bir belediye haline geldiyse emekçi arkadaşlarımız sayesindedir. Güçlü mali yapımızla ve en önemlisi de içimizdeki dayanışma ruhuyla; sendikasıyla, belediye yönetimiyle, belediye başkanıyla, emekçileriyle tam bir uyum içinde, birlikte hizmet üretiyoruz. Sözleşmelerimiz hayırlı olsun. Analarınızın ak sütü gibi helaldir, güle güle harcayın” diye konuştu.

Yazarlar