Ege Emekçiyi, enflasyon altında ezdirmediler

Emekçiyi, enflasyon altında ezdirmediler

16.01.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir’in Konak ve Karabağlar belediyelerinde DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube ile devam eden toplu sözleşme süreçleri sonuçlandı. Her iki belediyede de en düşük yevmiye 400 lira oldu.

Emekçiyi, enflasyon altında ezdirmediler

Konak Belediyesi’nde. 235 lira olan en düşük yevmiye 400 liraya çıktı. Böylece Konak Belediyesi çalışanları yıllık yüzde 65 olarak açıklanan enflasyon rakamı üzerinde zam almış oldu.  Tüm emekçilerle birlikte omuz omuza mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz ama, buna rağmen belediyemizin şartlarını zorlayarak, sizlerin de isteklerinizi makul bir seviyeye çekmenizle, uzlaşarak bu toplu sözleşmeyi bağladık” dedi.

Haberin Devamı

6 aylık güvence

Karabağlar Belediyesi de, 930 işçiyi kapsayan toplu sözleşme ile çalışanların sosyal ve mali haklarında yüzde 100 iyileştirme yaparak enflasyon karşısında ezdirilmedi. En düşük yevmiye ücreti de 400 liraya çıkarıldı. Ayrıca çalışanların ücretlerine 6 aylık enflasyon güvencesi verildi. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bütçe imkanlarını göz önünde tutarak bu toplu sözleşmenin bir an önce sonuçlanması için gayret sarf ettik. Hep birlikte iyi bir sonuca ulaştık” dedi.