Ege En son umutlar ölür büyük Altay

En son umutlar ölür büyük Altay

21.04.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig’de Play Off hattında yer alan Altay, evinde ağırladığı Adanaspor’u 4-1 mağlup etti. Siyah beyazlıları değerlendiren yazarlarımız, “İki maçlık aradan sonra galibiyet özlemi dindi. Tüm sorunları saha dışında bırakıp, kenetlenerek sonuna kadar savaşmaya devam” dedi

En son umutlar ölür büyük Altay

En son umutlar ölür büyük Altay

Haberin Devamı

Bülent Buda: Yaşlılık işte TV’nin karşısında söyleniyorum. Osman Hoca’nın Kazımcan’ı 15 dakika daha önce oyuna almasındaki sakınca nedir? Artık Süper Lig’de direkt oynar. Kült olmuş bir Amerikan filmi vardır. İsmi İhtiyarlara Yer Yok. Altay ise deneyimliler cenneti. Bu arada sıkı bir rotasyon vardı Adana karşısında. Özellikle Marco kulübede dikkat çekiyor. Skor rahatlayınca girdi, yine boş geçmedi. Kazımcan’dan Mehmet Erdem’e, ondan final pası, Marco’dan final dokunuşu. Bolu ile Ankara kaybı 5 puanın ne de can yakıcı olduğu apaçık duyumsanıyor. Doğrudan Süper Lig’e çıkma umudu matematiksel olarak sürüyor. Kolay gibi görünen son 3 maç. Doğrudan ya da Play Off’tan Süper Lig için izlediğimizden daha fazlasını sergilemeleri gerekli. Liglerdeki hiçbir takım böylesini bir araya getiremedi günümüze kadar. 5 oyuncu değiştirme kuralı siyah beyazlıların oyuncu yapısına cuk oturuyor. Fiziksel ve de zihinsel üst düzey odaklanma, hazır olma süreci. Çok heyecanlı olacak önümüzdeki günler.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay, Adanaspor’u ligin ilk yarısındaki sonuçla yine 4-1 yendi. Doğruyu söylemek gerekirse Altay’ın 3 günde kaybettiği 5 puan ilk 2’den Süper Lig’e çıkma şansını maalesef azaltmıştı. Ama bu maçta maç boyunca takım halinde uyumlu, temposu yüksek ve konsantrasyonu üst sınırdaydı. Kaleci Cihan, çok hırslı ve inançlı bir kaleci. İkinci golde Erhan’a yaptığı asist harikaydı. Sağ bek Cebrail çok formda. Bu maçta da görüldü ki defans merkezindeki İbrahim-Murat ikilisi defansı önde kurdukları takdirde arkada bıraktığı boşluklara dikkat etmeliler. Altay’ın oyun içinde doğru planı vardı. Poko’nun takıma girmesi orta sahaya büyük güç katmış. Onun iyi oynaması Thiam’ın biraz daha öne çıkıp etkili olmasını sağladı. Regattin, Poko, Thiam’dan kurulu orta alanın maç boyunca istekli, enerjik bir oyun anlayışları vardı. Erhan Çelenk takıma çok önemli katkıda bulunuyor. Kappel takımın büyük gücü. Süper Lig’e çıkmak için elbette ilk iki şansını zorlayacaktır. Ancak bunu başaramazsa Play Off maçları da dahil olmak üzere artık takım var olan gücünü bilmelidir. Sert ve sahada mücadele eden, karakterini ortaya koyan ve bu ligin üstünde yetenekli oyunculara sahip olan Altay’ın kesinlikle Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum. Altay’ın vefakar taraftarı da Süper Lig hasretinin sona ermesini istiyor. Haydi Altay biraz gayret.

Haberin Devamı

 Mehmet Demirtaş: Ligin üst sıralarında Süper Lig yarışının tam ortasında bulunan Altay’ın ve düşme hattının sıralama olarak yakınında puan olarak uzağında olan Adanaspor’un karşı karşıya geldiği maçta güzel bir mücadele izledik. Osman Özköylü, alışılmışın dışında Poko ve Deniz Kadah ile maça başladı. Tolga ve Marco yedek soyundu. Erhan’ın formasını giymesi de Altay adına büyük şans. Çünkü onun yokluğunda hücum opsiyonları elverişsizdi. Altay zengin orta saha repertuvarı ile doğru oynarsa büyük işler başarır. Adanaspor, bölüm bölüm önde baskıyla Altay’ı zor duruma düşürmeye çalıştı. 20’deki penaltıda Kappel penaltı nasıl alınırı bizlere gösterdi. Kendi kulvarında topu saklaması, hücuma kattığı genişlik ile siyah beyazlılara hareket kazandırıyor. Altay’a özgü bir kontrada Cihan topu Erhan’la buluşturdu. Erhan da akıllıca topu ağlara yollayarak ilk yarı bitmeden siyah beyazlıları yeniden öne geçti. Erhan’ı şut denemeleri açısından Altay için bulunmaz hint kumaşı olarak adlandırıyorum. Onun gibi ısıran, gol bulmak için çabalayan yok denecek kadar az. Altay ikinci yarıda da güçlü yanlarıyla dimdik durdu Adana karşısında. Thiam’ın haftalardır süren güzel oyunu nihayetinde dün golle taçlandı. Fark daha da açılır mı derken, bir süredir suskun kalan golcü Marco ile Altay iki haftalık dramdan kurtuldu. Siyah beyazlılarda kulüp ve futbolcu hedefleri aynı doğrultuda olursa Süper Lig’e çıkmaları için başka engel kalmayacaktır. Bu kadar zengin ve güçlü kadroya sahip bir takımın tek hedefi Süper Lig olmalıdır.

Haberin Devamı

En son umutlar ölür büyük Altay

“Futbolda her şey olabilir”

“Bu galibiyet moral motivasyonumuzu, enerjimizi kazanmak adına çok önemliydi” diyen Altay Teknik Direktörü Osman Özköylü, “Kaliteli ayaklarımızla sonuca gitmeyi bildik. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Çünkü matematiksel olarak ilk 2 şansımız hala devam ediyor. Futbolda olmaz diye bir şey yok, her şey olabilir” şeklinde konuştu. Bitime 3 maç kala lider Giresunspor’un 6, zirve takipçisi Adana Demirspor ve 3. Yılport Samsunspor’un 4 puan gerisinde yer alan 57 puanlı 4. sıradaki Altay, pazar günü Akhisarspor’a konuk olduktan sonra normal sezonu Bereket Sigorta Ümraniyespor (D) ve Royal Hastanesi Bandırmaspor sınavlarıyla tamamlayacak.

Haberin Devamı

Menemenspor fena dağıldı!

Bülent Buda: Bağışlayınız. Menemenspor’un özellikle ilk 30 dakikadaki oyun anlayışıyla neyi ya da neleri amaçladığını anlayamadım. Bir sıkıntı var ki vurgulamak istedim. Geriye, kalecinizin önüne yaslandığınızda golü atamayacağınız kesin. Gol yemeyeceğiniz kesin değil. Bıktırırcasına, futbolun coşkusunu, tutkusunu, heyecanını yadsırcasına o berbat anlayışı ne denli uygularsanız uygulayın kaçınılmaz sondan kurtulamazsınız. Ardından kontrolden çıkıp akıl dışı bir görünüme bürünürsünüz. Oyuna baskılı başlayan taraf olmanızı engelleyen fiziksel ya da zihinsel sorunları kafanızdan soyutlamadıkça rakip gelir atar, yine atar. Daha da önemlisi futbolcularınızın kendilerine olan öz güvenlerini yitirmelerine neden olursunuz. Daha her şey bitmedi elbette. Lakin korkarak yaşarsanız hayatı sadece seyredersiniz.

Fatih Tanfer: Menemenspor, ikinci yarıda üst üste yediği gollerle İstanbulspor’a farklı bir şekilde mağlup oldu. Beklenen oyun planında eksiklikler üst düzeydeydi. Bu hafta evindeki Eskişehirspor maçı tam bir final. Rakip asla hafife alınmamalı. Oyun felsefesi doğru bir biçimde uygulanmalı. Futbol aklı sahaya yansıtılmalıdır. Tek kelime ile kurtuluş mücadelesinde takım olarak muhteşem bir performans sergilenmeli.

Mehmet Demirtaş: Böyle bir 11’le top sizdeyse rakibinizi zor durumlara düşürürsünüz. Ama top size geçmezse bu 11’in verimli olması güç. Menemenspor, ligin üst perdesinde Süper Lig yarışının tam ortasında bulunan Samsun karşısında dramatik bir son yaşamıştı. Son anlarda yenen gol gerçekten inanılması güç bir durumdu. İstanbul, Samsun’a nazaran daha atik ve geçiş hücumlarını çok çabuk yapan bir takım. Bu hızlı hücum silahlarına karşı Menemen defansı bende soru işareti yaratmıştı. Çünkü Ömer ve Furkan ya çok iyiler ya da vasatı geçemiyorlar. Bu müsabakada hiçbir bölge sınıfı geçemedi. Alt sıradaki rakiplerine göre daha avantajlı konumdalar. Fakat bir an önce 3 puanı bir arada görerek stresi üzerlerinden atmalılar.

En son umutlar ölür büyük Altay

Kayıplar büyüyor!

 

Bülent Buda: Ahmet İlhan ilk yarıda karşı kaleye yaptığı savunma arkası koşularının karşılığını arkadaşlarından alamadığında fıtık olmak üzereydi. Ve 78’de Ahmet İlhan arkadaşlarının benzer bencilliğinin tıpkısını sergiledi, pas yapmadı. Kendi oynadı, net pozisyon yaşanmadan bitti. Erken gol tam da istedikleri gibiydi. Farkı açmanın anahtarıydı. Oyunun içinde olduğunuzda pek fark edilmeyebilir. Ama olayı dışarıdan izlediğinizde sanki söz gelimi Metehan’da giderek tehlikeli bir öz güven mi gözleniyor acaba? Kazanma isteğinin içerde duyumsanan müziğinin tınıları vardır. Takım bunu birlikte hissettiğinde adımlardaki, hızlı devinimleri gözleyebiliyorsunuz. Maçı kazanmak Play Off’un önünü biraz daha açan anahtar olacaktı. Kazanılan 1 puandı. Gelecek sonuçlara göre değerli de olabilecektir. Eleştiriyi, kim oynarsa oynasın durum değişmez felsefesinden yola çıkarak biçimlendiriyoruz. Yoksa olmayanların oyunu, tabelayı ne denli olumsuz etkilediğinin farkındayız elbette.

Fatih Tanfer: Altınordu geleceğe yatırım yapan bir sistem takımı. Takım halinde oynarsa başarıya ulaşabiliyor. Gençlerinin yanına abi olarak Ahmet İlhan, Recep, Ufuk, Hüsamettin, Metehan gibi öncelikle iyi insanları takviye ettiler. Bu noktalara kadar kulübün doğru yönetimi ve Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’nun büyük çabası, takımın doğru oyunu ile Play Off hattında kendisine yer buldu. Ancak bu hafta Akhisarspor karşısında bazı oyuncuların inanılmaz kötü performansları vardı. Ahmet İlhan çok net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Recep’in son haftalarda form düşüklüğü üst düzeye çıktı. 61. dakikada Lawal’a yaptığı hareket kesin penaltıydı. Hüsamettin istenilen performansı bir türlü gösteremiyor. Metehan takımın en gelişen futbolcusu. Oyunun içerisinde devamlı olmuyor. Enis, yalnız Altınordu’nun değil Türk futbolunun büyük gururu. Akhisar maçında da gördük futbol anlamındaki eksikliklerini çok çalışarak tamamlamalı. Kaleci Erhan müthiş bir oyun sergiliyor. Bu hafta Yusuf Yalçın, Kahraman ilk 30 dakika hariç Rahmi, Oğulcan üst düzey performans gösterdiler. Zor maçtı, 1 puanı aldı ve Play Off’ta avantajı yakaladı. Daha yüksek başarı isteniyorsa ismini saydığım abilerin performanslarını üst düzeye taşımaları şarttır. Artık doğruları bazılarına söylemek gerekiyordu. Bunu da ben yaptım. Çünkü Altınordu ismini saydığım abiler ve gençleri ile birlikte herkesin örnek aldığı bir kulüp. Başarı da Altınordu’yu sevenlerin hakkıdır.

Mehmet Demirtaş: Son 3 haftada formunda büyük düşüş yaşayan bir Altınordu var. Keçiörengücü deplasmanında yaşanan hezimetin akabinde Adana Demirspor’a karşı alınan dramatik yenilgi Akhisarspor karşısında affettirilir mi diye düşündürdüler. Hücumcular tutuk. Penaltı olmasa son vuruşlarda başarı gelir miydi, bilemiyorum.

Akınları bir noktaya taşısalar da bitirmede sorun yaşıyorlar. Sanki hedefleri kalmamış, kontak kapatmış gibiler. Ahmet İlhan bolca pozisyon harcadı. Enis eski Enis değil. Erhan takımını hem oyun hem de skor bazında düşürmemeye çalışıyor. Defans merkezindeki eksiklikler bu takımı çok ciddi yıpratmış gibi. Ama nisan ayını ortalarken herkes tetikte olmalı. Hiçbir şeyin kesinleşmediği, her galibiyetin altından da öte değere sahip olduğu düzlükteyiz. Onların bu galibiyet hasreti Tuzlaspor’a da acaba dedirtmiştir. Bu iki hafta adeta ölüm kalım haftası. Giresunspor-Tuzlaspor maçlarıyla kendi kaderlerini kendileri çizecek. İpler hala onların elinde. Tabi ki hedef gerçekten Play Off’sa.

En son umutlar ölür büyük Altay

Günün maçları

MKE ANKARAGÜCÜ-Y.DENİZLİSPOR (16:00)     

BUCASPOR 1928-FATSA BLD (15:00)

MANİSASPOR-EDİRNE BLD (15:00)

FETHİYESPOR-TOKATSPOR A.Ş. (15:00)

KARAMAN BLD-NAZİLLİ BLD (15:00)

OSMANİYESPOR FK-SOMASPOR (15:00)

ALTINDAĞ-KARŞIYAKA (15:00)

DÜZCE SPOR-BERGAMA BLD (15:00)

K.KARAKÖPRÜ BLD-MUĞLASPOR (15:00)