Ege Engelsiz Köy’den askere uğurlandı

Engelsiz Köy’den askere uğurlandı

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde eğitim alan 26 yaşındaki zihinsel engelli Ömer Yiğit, asker olma hayalini gerçekleştirdi.

Engelsiz Köy’den askere uğurlandı

 Engellilerin soysal yaşam içinde yer alması için yürütülen çalışmaların sonucunda Ömer’in askere gitmesi, Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde de haklı bir gurur yaşattı. Ömer için ailesinin, arkadaşlarının ve eğitmenlerinin katılımıyla Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde asker uğurlama töreni düzenlendi. Ardından Bornova’da 57. Topçu Tugayı’nda bir gün boyunca askerliğini yapan Ömer, yemin töreni sonrasında askerlik belgesi ile objektiflere poz verdi.
Ömer’in askerlik hayalinin gerçekleşmesinin projenin amaçlarına her geçen gün daha da yaklaştığının bir göstergesi olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Büyük bir heyecanla hizmete açtığımız Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde eğitim alan öğrencilerimizin sosyal yaşam içinde var olmalarını çok önemsiyoruz. Ömer ve diğer öğrencilerin yaşamlarına dokunan, özverili çalışmaları nedeniyle Engelsiz Yaşam Köyü’nün uzman eğitmenleri ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.