Ege Engelsiz yatırım

Engelsiz yatırım

28.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde ‘Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’ projesini hayata geçirdi.

Engelsiz yatırım

Hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde ‘Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’ projesini hayata geçirdi. Aralık 2017’de açılan merkez, kısa zamanda yüzlerce konuğunu ağırladı. Proje engelli bireyler kadar, engelli yakınlarını yalnız bırakıp evden çıkamayan ailelerin de imdadına yetişti. Engelli yakınlarını merkeze bırakan aileler, kendilerine vakit ayırıp dışarıdaki işlerini halletme imkanı bulurken, tesisten faydalanan engelli bireyler de farklı branşlardaki kurs, eğitim ve aktivitelerle güzel zaman geçirmenin formülünü keşfetti.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Engelli yakını olan ailelerin, artık, yakınlarını güvenle emanet edebilecekleri bir merkez, orada da güvenli eller var. Bu tesis, hem engellimize hem de ailesine sunulabilecek en güzel tesislerden biridir” diye konuştu.
Dinlenme merkezinde neler var?
Aynı anda onlarca engelliye hizmet edebilecek şekilde tasarlanan ve 22 kişilik misafirhanesi de bulunan Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde; dinlenme odası, etkinlik odası, çok amaçlı salon, yemekhane, idari birimler yer alıyor. Engelli vatandaşlar, tesiste düzenlenen çeşitli kurs ve etkinliklerle keyifli vakit geçirme imkanı buluyor. Aileler de gönül rahatlığıyla kendilerine zaman ayırabiliyor, sosyal yaşama katılabiliyor. Merkeze 0232 370 00 15 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.