Ege Epic Fair mest etti

Epic Fair mest etti

11.04.2017 - 05:17 | Son Güncellenme:

.

Epic Fair mest etti

İzmir gibi bağım-sızlığın ve özgürlüğün merkezi olarak anılan kentin tek bağımsız festivali Epic Fair muhteşem bir katılım ve atmosfer içinde geçti. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalin organizasyonu için gece gündüz çabalayan Publica ve Apeiron Collective şirketlerini, bu kentin müzik dünyasında üstlendikleri sorumluluk ve gösterdikleri cesaret için tebrik ederim. Seyircinin sahneye yakınlığı inanılmaz bir atmosfer verdi. 10 saat süren müzik şöleninin suare bölümünde ilk “Palmiyeler”i izledim. Sade, temiz gitar rifleri ve vokalleri, seyirciyi çok güzel içine aldı. Arkadan Jakuzi sahne aldı. Jakuzi yeni bir grup, solist Kutay Soyocak ve bas gitarda Taner Yücel’den kurulu. Synthpop tarzı müzikleri arka planda synthesizer kökenli hipnotik dalgalar, önde sağlam bir bas ritmi ve Soyocak’ın ilginç vokalleriyle harmanlanıyor. İlk albümleri olan Fantezi Müzik’ten parçalar söylediler. “Koca Bir Saçmalık” ve “Geriye Dönemiyor” seyirciyi çoşturdu. Solist Soyocak seyirciye çok yakın, kendisinde Dave Gahan kumaşı var. İlk albümlerini Tindersticks bir efsanenin yapım şirketi olan City Slang bastı.

Haberin Devamı

“Kim Ki O” elektronik müziğini ruhani vokallerle süsleyen bir kız grubu. Ekin Sanaç ve Berna Göl’den kurulu grup synthe, bas ve vokal ile karanlık bir trip-hop kıvamında müzik yapıyor.

Festivalin yıldızı Baba Zula unutulmaz konserlerinden birisine daha imza attı. Bu toprağın türkülerini, uzun havalarını saykodelik ve rock harmonilerle harmanlayan grup, bence 70’lerdeki efsane Anadolu Rock akımının en gelişmiş şekli. Moğollar, Cem Karaca, Barış Manço geleneğinin son temsilcileri. Vokal ve elektro sazda Murat Ertel, vurmalılarda LeventAkman, elektro ud Periklis Tsoukalas, solist Melike Şahin, darbuka/ davul/ bendir Özgür Çakırlar kadrosuyla sahne alan grup, 20 yıllarının özeti olan son albümleri XX’den çaldıl. Özgür Ruh, Aşıkların Sözü Kalır, Cecom, Erotika Hop seyirciyi tam anlamıyla çosturdu. Konserin saat 24’te bitme mecburiyeti olmasa iş uzar giderdi.

Haberin Devamı

Şimdi soru, bu kent neden gençlere daha fazla festival sunmaz ? Bu şehrin kimyasını değiştirmeye çalışmak kimi mutlu edecek?