Ege EÜ’den uzman ekip inceleme yapacak

EÜ’den uzman ekip inceleme yapacak

15.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen şiddetli depremlerin ardından tüm gücünü seferber eden Ege Üniversitesi; deprem konularında akademik çalışmalar yürüten Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğretim elemanlarından oluşan bilim ekibini, sahada incelemelerde ve tespitlerde bulunmak üzere deprem bölgesine gönderdi.

EÜ’den uzman ekip inceleme yapacak

Üniversite olarak seferberlik ruhuyla hareket ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Akademik ve idari çalışanlar ile öğrencilerimizden gelen yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmayı sürdürüyoruz. Gönüllü sağlıkçılarımız da bölgede çalışıyor. Şimdi de, bölgede hasar tespiti için katkı koyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ege’de yas var

Ege Üniversitesi’nde (EÜ) çeşitli fakültelerde eğitim gören 8 öğrenci, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş’ta Eczacılık Fakültesi’nden Ayşe Nil Bilmen, Mühendislik Fakültesi’nden Ahmet Buğra Taş, Ziraat Fakültesi’nden Berke Ekiztaş ve Aliağa Meslek Yüksek Okulu’ndan Hacı Mehmet Alagöz; Hatay’da ise Ege Hemşirelik Fakültesi’nden Sabahat Kavas, Diş Hekimliği Fakültesi’nden Eren Rende, Mühendislik Fakültesi’nden Berkay Buru ve Mühendislik Fakültesi’nden İbrahim Ekenek, enkazdan sağ kurtulamadı. l DHA