Ege Fethiye’de çifte şölen!

Fethiye’de çifte şölen!

11.05.2022 - 00:35 | Son Güncellenme:

Fethiye Belediyesi, Yeşilüzümlü’de Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’ni açtı. Ardından 12’nci Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’yle 10 binlerin doyasıya eğlenmesini sağladı...

Fethiye’de çifte şölen

ENGİN UĞUR AĞIR - Fethiye’nin Yeşilüzümlü Mahallesi’nde yer alan Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışı, 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin başlangıcında kapılarını açtı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ev sahipliğindeki törene Muğla Büyükşehir Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de katıldı.

Haberin Devamı

İlk konuşmayı yapan eski Liverpool Belediye Başkanı Anna Rothery, hem 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin hem de sosyal tesisin hayırlı olmasını diledi, kentte süren altyapı çalışmalarının gelecek için çok önemli olduğunu söyledi. Yeşilüzümlü Muhtarı Erkan Arıcan, “Durmuş Demirci’nin isminin sosyal tesise verilmesini belediyemizden bizzat talep ettim. Çünkü kendisi 1972’de Yeşilüzümlü’yü belediye bünyesine getirmiştir. Emeği büyüktür” diye konuştu.

Üzüm Fabrikası

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Durmuş abimiz 25 yıl muhtarlık yapmış ve Yeşilüzümlü köyünün belediye olabilmesi için büyük çaba göstermiş değerli bir insandır. 1972 yılında değerli başkanımız Yeşilüzümlü’yü belediye olarak bölgemize kazandırmıştır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sadece belediyecilik yapmadıklarının altını çizen Başkan Karaca, “Önümüzdeki günlerde de Üzüm Mamulleri Fabrikası’nın dış ünitesini yapacağız. İç ünitesini de Muğla Büyükşehir Belediyemiz tamamlayacak. Bölgemizdeki kooperatiflerle hizmetinize sunacağız. Daha önce de belediyemize ait 180 dönüm arazi üzerinde kooperatiflerimizle işbirliği içinde farklı bitkiler dikerek bölgemiz ekonomisine katkı sunduk. 1.5 yıldır Büyükşehir’le, asma bahçelerimizi oluşturarak fabrikamızın altyapısını kuruyoruz. Üreteceğimiz pekmez, şarap, sirke gibi ürünleri tescilleterek bölgemizin ekonomisine kazandıracağız. Muğla Büyükşehir ile bunu yıl içinde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Fethiye’nin 41 mahallesinde devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarının sona yaklaştığını belirten Başkan Alim Karaca, “Altyapı yatırımlarını cesurca bir kararla birlikte başlattık. 2 ay içinde altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış güzel bir şehirde yaşayacağız” dedi. Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin ise, “Doğal olanı korumakla beraber, yerel kültürü korumak ve yerel gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak çok önemli görevdir” şeklinde konuştu.

Birlikte stantları gezdiler

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Burada bu tesisin yapılmasıyla Yeşilüzümlü’nün farklı değerleri, kültürel birikimi ve geçmişi ortaya konacaktır ve geleceğe taşınacaktır. Kuzugöbeği katma değeri yüksek bir ürün olarak usulüne göre alınır ve toplanırsa yöreye ekonomik katkı sağlayabilecek bir değerimizdir” ifadesinde bulundu. Sosyal tesislere ziyaretin ardından Yeşilüzümlü’nün dar sokaklarında yüzlerce standın açılışı gerçekleşti. Kadınların dastarhane ve kendi el tezgahlarında üretimini yaptığı ‘dastar’ büyük ilgi gördü.
Mahalle halkı tarafından ormanlık alanlarda toplanan kuzugöbeği mantarı da stantlarda yerini aldı. El emeği göz nuru ürünler büyük ilgi gördü. Başkanlar Osman Gürün ve Alim Karaca eşiliğinde tüm misafirlerle stantları gezerek, güzel bir festival diledi.

Haberin Devamı

640 milyon lira yatırım!

Etkinlikte şampiyon olup bir üst lige çıkan Yeşilüzümlüspor için kupa töreni de düzenlendi. Başkan Alim Karaca tarafından kupa futbolculara verildi. Karaca, “Bazı vatandaşlarımız bize ‘Ne yaptınız?’ diye soruyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini yapıyoruz. Şuan itibariyle Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 640 milyon liralık yatırımı hayata geçiriyoruz. Aydem firmasının yatırımı ile birlikte 750 milyon liralık yatırımı yapmış olacağız. Kalan 2 yıl içinde de 200 milyonluk yatırım daha yapıp 950 milyonluk yatırımla tarihte Fethiye Belediyesi’nin hiç yapmadığı yatırımı yapmış olacağız. Üzümlü’de 35 milyonluk yatırımı hayata geçirmiş olacağız. Siyasi ayrım yapmadan, mazeret üretmeden çalışma arkadaşlarımla gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir devlet kurumuna 1 lira borcumuz yok” dedi.

Haberin Devamı

Yeşilüzümlü’nün marka şehir olma yolunda ilerlediğini belirten Başkan Karaca, “Coğrafi işaret aldığımız dastarı birçok ilde tanıttık. Yurtdışı çalışmalarımız da devam ediyor. Bölgede dokuma yapan vatandaşlarımıza dağıttığımız tezgahlarla bu işi daha da ilerleteceğiz” diye konuştu.

Fethiye’de çifte şölen

Başkan Alim Karaca ve Engin Uğur Ağır.

Fethiye’de çifte şölen

 

Açılışın ardından misafirler Başkan Karaca eşliğinde tesisi gezdi.

Edip Akbayram sahne aldı

Üç gün boyunca süren festivalde gerçekleşem davul zurna ve delbek dinletileri, tiyatro grubu gösterileri, yöresel yemek yarışmaları, çocuklara yönelik etkinlikler, resim sergileri, paneller, halk oyunları gösterileri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Etkinlik ünlü sanatçı Edip Akbayram konseri ve Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya, Kültür Sosyal İşler Müdürü Halime Ok ve kadın belediye çalışanlarından oluşan renkli dastar defilesi ile son buldu. Likya Kadın Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca tarafından organize edilen ‘Likya Kadını Işık Saçıyor’ defilesi Yeşilüzümlü meydanında sahnelendi.

Haberin Devamı

Fethiye’de çifte şölen