Ege Folkart’la Kültürpark rengârenk

Folkart’la Kültürpark rengârenk

10.09.2018 - 02:00 | Son Güncellenme:

Folkart’ın ana sponsoru olduğu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Rock Sahnesi’nde Gripin rüzgârı esti, Mogambo Caz Geceleri’nde Zuhal Olcay sahne aldı. Stantlar, ziyaretçi akınına uğradı...

Folkart’la Kültürpark rengârenk

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen, Folkart’ın ana sponsoru olduğu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), en kalabalık en eğlenceli günlerinden birini yaşadı. Kültürpark fuar alanında Folkart sponsorluğunda 9 ayrı noktada gerçekleşen etkinlikler fuara gelen her yaştan on binlerce ziyaretçiyi eğlendirmeye devam ediyor. Folkart sponsorluğunda bu yıl ilk olarak kurulan Rock Sahnesi’nin ilk konuğu ünlü grup Gripin oldu. “Yalnızlığın Çaresini Bulmuşlar”, “Durma Yağmur Durma” gibi şarkılarını seslendiren Gripin, Orhan Gencebay’ın Batsın Bu Dünya şarkısını da kendine has tazıyla yorumladı.

Haberin Devamı

Unutulmaz gece

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ‘Şen Makas’ oyunu seyircisiyle buluştu; Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in oyuncu kadrosunda olduğu ve interaktif bir komedi oyununda seyirciler bir kuaför salonundaki olayın tüm ayrıntılarına şahitlik ederek kuaföre sızan katili bulmaya çalıştı. Usta sanatçı Melek Baykal, çocukluk ve gençlik döneminde fuara geldiğini, İzmirlilerin fuarın güzel ortamında sanatla buluştuklarını kaydetti. Cumartesi günü saat 21.00’da Grup Gündoğarken’in sahnesiyle başlayan Mogambo Caz Geceleri 23.00’da ünlü sanatçı Zuhal Olcay’ın eşsiz sesi ve yorumuyla devam etti. En sevilen şarkılarını Mogambo’yu dolduran sevenleriyle birlikte seslendiren Olcay, müzik severlere unutulmaz ve müzik dolu bir gece yaşattı.

Haberin Devamı

Folkart’la Kültürpark rengârenk

Şovlar büyülüyor

Dünyanın farklı yerlerinden 87. İEF’ye gelen performans ve gösteri sanatçıları her yaştan ziyaretçiye birbirinden eğlenceli ve farklı gösterilerini sundu. Folkart sponsorluğundaki Palyaço Sahnesi’nde Fausto Gıorı ve Tavo Tavınsky minik ziyaretçileri kendilerine hayran bıraktı. Kültürpark alanı içerisinde 4 farklı noktalara kurulan Sokak Gösteri sahnelerinde ise Raoul Gomiero, Diogo Alvares, Toni Smith, Flying Dutchman, Vınly Burns, Great Wolynskı, Cronopia, Funny Kito, Mencho Sosa, Paolo Piludu, Mr. Copini, Luther Bangert, Melon The Human, Grete Gross, Circo Puntino şovlarını sergiledi.

Coşkulu geçecek

87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Kandemir Konduk tarafından kaleme alınan, Folkart Academy öğrenci ve eğitimcilerin kadrosunda olduğu Güle Güle Kabare bugünde Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. Rock Sahnesi’nin bugün konuğu ise ünlü sanatçı Feridun Düzağaç olacak.

Şair, yazar, müzisyen Hüsnü Arkan da, bugün Mogambo’da sahne alacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde de İntiharın Genel Provası sahnelenecek. Tiyatroadam’ın eğlenceli, coşkulu tarzı ve yüksek performansıyla oyun, şaşırtıcı bir maceraya çıkartacak.

Fuara Sırbistan damga vurdu

Kapılarını 87. kez açan İzmir Enternasyonel Fuarı’na (İEF) teknoloji, inşaat ve turizm gibi sektörlerden yaklaşık 30 firma ile katılan Sırbistan’ın standı yoğun ilgi görüyor. Ticari faaliyetlerinin yanında kültürel etkinlikleriyle dikkati çeken fuara 27 ülke katılım gösterdi. Yabancı katılımcılar arasında da partner ülke Sırbistan, yaklaşık 500 metrekare alanıyla fuarda en büyük ülke standı oldu.

Haberin Devamı

Folkart’la Kültürpark rengârenk

Ticari ilişkiler güçlenecek

Yaklaşık 30 firma ile katılım yapan Sırbistan, özellikle teknoloji, turizm ve inşaat projelerini tanıtıyor. Sırbistan Ticaret Odası fuar yetkilisi Zorana Deliç, asıl amaçlarının iş bağlantıları kurmak ve iki ülke çıkarlarını sağlamak olduğunun altını çizdi. (AA)

Dokuz Eylül çıkarması

Sırbistan Eğitim ve Bilim Bakanı Mledan Sarcevic ve beraberindeki heyet, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ve DEPARK’ı ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki eğitim ve teknoloji transferleri konuları masaya yatırıldı.

Folkart’la Kültürpark rengârenk

Eşsiz planör deneyimi

Ana teması teknoloji olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Türk Hava Kurumu da stant açtı. Stantta, motorsuz hava taşıtı olan planör, paratrayk adı verilen koltuklu ve tekerlekli bir yamaç paraşütü modeli ile motorlu yamaç paraşütü olan paramotor yer alıyor. Ziyaretçilere, planör, paratrayk ve paramator deneyimi yaşama fırsatı sunuluyor. (DHA)

Haberin Devamı

Folkart’la Kültürpark rengârenk

Farklı bir deneyim: Hindustani

hindistan’ın odak ülke olduğu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Hindustani müzik icra eden tabla sanatçısı Gürkan Özkan ve sarod sanatçısı Selim Ergen, kuzey klasik Hint müziği tarzında bir resital sundu. Sokak gösterileri kapsamındaki etkinlik büyük ilgi gördü.