Ege Folkart’ın en özel sergisi Narlıdere’de

Folkart’ın en özel sergisi Narlıdere’de

14.07.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Narlıdere Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi içinde yapımını tamamladığı yeni sergi salonu, Folkart Galeri’nin “Sarışın Bir Kurt/ Mustafa Kemal Atatürk Koleksiyonu” ile açıldı.

Folkart’ın en özel sergisi Narlıdere’de

Salonun ve serginin açılış kurdelesini Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile birlikte kesen Belediye Başkanı Ali Engin, “Kentimizin sanat vizyonuna ivme kazandıracak bu sergi salonunu, böylesi kıymetli ve tüyleri diken diken eden bir koleksiyonla ziyarete açmak çok anlamlı. Ay sonuna kadar, tüm İzmirlileri sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Herkes görmeli

Açılışa katılan CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan ise, “Atatürk’ün şahsi eşyaları ve kendi el yazısını taşıyan belgelerin birarada ve ziyaret edilebilir olması çok kıymetli. Narlıdere’nin yeni sergi salonunda bu koleksiyonu herkesin görmesini diliyorum” dedi. Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu da, “Milli Mücadele ruhunu, bizi biz yapan değerleri yeniden hatırlatan sergide ve yeni sergi salonunda emeği olan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Atatürk’ün özel eşyalarından, kendi el yazısını taşıyan telgraf ve çeşitli evraklar ile kendi imzaladığı fotoğraflarından oluşan 100 eserlik serginin, bayram tatili dahil, ay sonuna kadar ziyarete açık olacağı belirtildi.