Ege ‘Futbol üzerimizde büyük yük'

‘Futbol üzerimizde büyük yük'

28.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uşak Belediye Başkanı Çakın, profesyonellere değil, amatörlere can suyu verilmesi gerektiğini söyledi, “Takımda kentimizin çocukları oynamıyorsa, dışarıdan oyuncuya para verilmesine karşıyım” dedi

‘Futbol üzerimizde büyük yük

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediyelerin profesyonel lig takımları yerine, amatörlere can suyu vermesi gerektiğini belirtti, “Belediyelerin profesyonel takımları desteklemesi yanlış” dedi.

Haberin Devamı

‘Ciritte lideriz’

Milliyet’e özel açıklamalarda bulunan Çakın, e-spor’a yatırım yapacaklarını, merkezin inşasına bir hayırseverin katkısıyla yakında başlayacaklarını söyledi. Çakın, “Hayırseverler okul, cami ve sağlık ocağı yapıyor ancak belediyenin tesislerine yardımsever bulmak kolay değil. Eğitim Yaşam Merkezi’ni bitirdik. Hayırseverin babasının adını ismine verdik. Açılış için bakanımızı bekliyoruz. Kurslar düzenliyoruz, cimnastik merkezimiz var. Spor konusunda futbol üzerimizdeki yük, biz aslında amatör takımları desteklemek istiyoruz. Kentimizde değişik branşlarda sporcular var. Ciritimiz var, turnuva düzenleyip destekliyoruz. Ciritte Erzurum’un çok önündeyiz aslında.
40’ın üzerinde kulübümüz mevcut. 34 takımla ligimiz sürüyor. Her hafta dört maç oynanıyor. Futbol taraftarından daha fazla ciritte taraftar oluyor. Asıl hedefim, bir milli sporcuyu destekleyip, olimpiyat şampiyonu çıkarmak. İyi bir güllecimiz var mesela, Türkiye rekorunu genişletti. İyi bir atletimiz var. O da çok başarılı. Karatede de iyi sporcularımız bulunuyor. Uşak Belediyespor olsun ama yetiştiricilik kısmı hocalarında kalsın. Biz turnuvaya gönderelim, gıdalarını destekleyelim, bizim şehrimiz, belediyemiz adına yarışsın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kara ve Kaya Uşaklı

Çakın, “Futbol takımız Birinci Lig’e yükselmişti, eski kalecilerimizden Adil’i geçmiş yıllarda Fenerbahçe’ye transfer etmiştik.
Rasim Kara ve Suat Kaya Uşaklı’dır. Basketbol takımımız altı yıl Süper Lig’de mücadele etti.
Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Galatasaray geliyordu. Belediyelerin profesyonel takımları desteklemesi yanlış. Basketbol takımımız ligden düştü, iki yıl içinde de kapandı. Futbolda ne düşüyoruz ne de üst lige çıkacak kadar para harcanmasına izin veriyoruz.
Takımda kendi şehrimizin çocukları oynamıyorsa, dışarıdan oyuncuya büyük miktarda para verilmesini uygun görmüyorum.
Bireysel sporda başarılı milli sporcuları desteklersek, futbola harcadığımız paranın 10’da 1’i ile belki şampiyonlar çıkaracağız.
Bu yüzden takımların kaderleri belediye başkanlarının eline bırakılmamalı.”