Ege Gaziemir trafiğine 35 milyonluk neşter

Gaziemir trafiğine 35 milyonluk neşter

06.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Hava Eğitim Yolu üzerinde taşıt üst geçidi yapmak için çalışmalara başladı. Adnan Menderes Havalimanı, Ege Serbest Bölgesi ve önemli alışveriş merkezlerinin ulaşım aksı üzerindeki Gaziemir’de ulaşımı rahatlatacak üst geçit, Akçay Caddesi’nden Sarnıç’a bağlantı sağlayacak alternatif bir ulaşım yolu oluşturacak. 35 milyon liraya mal olacak taşıt üst geçidinin ekim ayında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Gaziemir trafiğine 35 milyonluk neşter

Çalışmalar süresince bugünden itibaren Hava Eğitim Yolu Sokağı’nın 312/1 ile 694 sokaklar arasında kalan bölümü ile 315 sokağın bir bölümü trafiğe kapatılacak. Trafik akışının aksamaması için yaya ve araç trafiği alternatif güzergahlara yönlendirilecek.

Haberin Devamı

Geçidin tamamlanması ile birlikte Akçay Caddesi’nden İZBAN hattı üzerinden de Sarnıç bölgesine ulaşım sağlanacak. Sarnıç köprüsündeki trafik yoğunluğu azalacak ve sürücüler daha kısa sürede Sarnıç’a ulaşacak.

İZBAN’a 4 durak daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 ilçede İZBAN’a 4 yeni durak eklemek için çalışmalara başladı. Konak’ta Lale Mahallesi ve Çiğli’de Katip Çelebi Üniversitesi istasyonları için şubat ayında yeniden ihaleye çıkacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de ise Koyundere ve Asarlık istasyonları için TCDD ile görüşmelere başladı. İhale sürecinin ardından başlayacak yapım çalışmalarının 18 ayda tamamlanması planlanıyor. İZBAN hattında 41 olan istasyon sayısı yeni istasyonlarının devreye girmesi ile 45’e çıkacak.