Ege Geç kalma harekete geç!

Geç kalma harekete geç!

21.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baby World Beceri Gelişim Merkezi Genel Müdürü Turgay Karadeniz, 0-6 yaş erken çocukluk döneminde gelişim alanlarının sekteye uğramaması gerektiğini belirtti, “Bu dönem, tesadüfe bırakılmayacak kadar önemli” dedi

Geç kalma harekete geç

Selen Deniz - Marka Portresi /  Erken çocukluk dönemi için çalışmalar yaptıklarını belirten, Baby World Beceri Gelişim Merkezi Genel Müdürü Turgay Karadeniz, “Çocuğun beyni, yaşamın ilk yıllarında en hızlı büyüme dönemini geçiriyor. Öğrenmeye hazırlık için kritik olan bu süre iyi değerlendirilmeli” dedi, hedeflerinin 2025’e kadar Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet göstermek olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Baby World Beceri Gelişim Merkezi Genel Müdürü Turgay Karadeniz, anaokuluna hazırlık ve destek programını Montessori eğitimi yaklaşımına uygun spor sınıflarında uygulamayı amaçladıklarını belirtti, “Çocukların kaba ve ince kas gelişimini destekleyerek ebeveynlerinden güvenli bir şekilde ayrılmalarını sağlamak istiyoruz. Onları, sosyal gelişimlerini destekleyecek, özgüveni yüksek, kendi kendine yetebilen bireyler olarak yetiştirecek 30 şubeye ulaşmayı planladık” dedi.

Programın kurucusu Nilay Şahin de, alanında yetkin bir uzman aile danışmanı ve mesleğine âşık bir okul öncesi öğretmeni. Meslekte yaklaşık 15. yılı, ama her gün mesleğe yeniden başlıyor gibi heyecanlı, kendini geliştiren, yeniliklere açık, enerjisi yüksek, bir o kadar da doğal ve içten. 0-6 yaş çocuklarının gelecekte özgüveni yüksek, araştıran, sorgulayan, özgür bir iradeye sahip, çocukları kendi kendine yetebilen bireyler olarak geliştirmeye kendisini adamış biri. Her yıl Baby World temel eğitim programı eğitimlerini alan, 12 kişilik profesyonel kadroları ve altyapılarıyla sektörde iddialılar. Şahin, serüvenlerini şöyle anlattı...

Haberin Devamı

Türkiye genelinde, alışagelmişin dışında farklı bir oyun grubu konseptinizin olduğunu görüyoruz. Böyle bir spor ve eğlence eğitim merkezini  kurmaya nasıl karar verdiniz?

Uzun yıllar alanında yetkin olarak anaokulu işletmeciliği, müdür ve eğitim koordinatörlüğü görevlerim esnasında birçok öğrenci başarılarına imza atmanın gururunu bir eğitimci olarak yaşadım. Bu süre zarfında anaokuluna başlama yaşı gelmiş birçok çocuğun anaokuluna başlamaya hazır olmadıklarını ebeveynlerinden güvenle ayrılamadıklarını ve tamamlaması gereken beceri gelişim aşamalarında becerilerinin tamamlanmamış olduğunu gözlemledim. Tek başına ayaklarının üzerinde kalarak ebeveynleri olmadan kendilerini idam ettiremediklerine, kaygı ve stres seviyelerinin yüksek olduğuna tanık oldum. Anaokuluna hazırlık ve destek programını uygulayan kaba, ince kas gelişimine destek veren, aynı zamanda güvenli ayrılığın anne ile çocuk arasında gerçekleşmesini sağlayan bir spor merkezini kurmak hep hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirmemi sağlayan, anaokuluna başlamaya hazır olmayan dünya tatlısı iki çocuğum oldu. Onların ihtiyacına binaen İzmir genelinde oyun grubu konsepti merkezlerin bir anne olarak beklentilerimi karşılamaması sonucunda merkezimizi kurmaya karar verdik.

Haberin Devamı

Geç kalma harekete geç

Anaokuluna hazırlık ve destek programının kurucusu Nilay Şahin, Genel Müdür Turgay Karadeniz’le bir arada...

‘Planlı ve eğlenceli’

Spor ve eğlenceli eğitim merkezinizin ilk üyelerinin, oğlunuz ve kızınız olduğunu söylediniz. Bir anne olarak, oyun grubu konseptlerinde anne ve babaların beklentileri sizce neler olmalıdır?

Anaokuluna başlamadan kaba, ince kas gelişiminin yanı sıra sosyal ve dil gelişimini destekleyebilecekleri, tüm becerilerini geliştirebilecekleri, aynı zamanda anne ve babaların her uygulamayı izleyebileceği, şeffaf ve saydam bir merkez öneriyorum. Çocukların “Hangi ayda, yaşta neler yapabilirler?” sorusuna yanıt alabilecekleri bir program ile gelişimlerini yakından izlemelerini, aynı zamanda 3 ay içerisinde uygulamaların etkisinin gelişim izleme ve değerlendirme testleri ile geri bildirimini almalarını mutlaka tavsiye ediyorum. Çünkü, planlı ve sistematik, eğlenceli bir ortam çocuklara sunulduğunda eğer bilişsel anlamda bir sıkıntı yok ise, sonuçlarını izlemek hem anne-baba ve hem de biz eğitmenler için müthiş bir duygu.

Haberin Devamı

Kısa sürede birçok doktor ve uzmanların yönlendirmeleriyle adınızı duyurmaya başardınız. Bunu neye borçlusunuz?

Güvenli ve neşeli bir ortamda, kendinden emin, profesyonel ekip ve altyapımız ile birlikte ebeveynlerin de katıldığı, çocukları becerilerini geliştirirken, sosyalleşirken, eğlenerek öğrenirken kendilerine de bekleme alanlarımızda zaman ayırma ve çocuklarını akranları ile birlikte gözlemleme fırsatı sunuyoruz. Alışagelmişin dışında bir spor merkezi olarak tarzımızı şeffaf ve saydam bir şekilde ortaya çıkardık. Sevgi temelli çocuklara yaklaşımın öneminin farkında olan ekip arkadaşlarımızla birlikte başarıya adım adım yürüdük. Koşulsuz sevgi ile çocuğu bulunduğu ortamda var olduğu yetenekleri ile birlikte kabul ederek kendisinin yapabilmesine fırsat vermenin önemi çok büyük. Sevildiğini hisseden çocuk, kendi potansiyeli çerçevesinde öğrenmeye açık oluyor. Bence başarı sevgi temelli çocuklara yaklaşmak önemli. Kuruluşumuzun ilk tarihinden bu yana 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tarafımıza gelen franchise tekliflerini değerlendirme sırasına alınmış bulunuyoruz.   

Haberin Devamı

‘İyi insan olmak’

Bir anne olarak biliyoruz ki, çocuklar söz konusu olduğunda yeterli bilgi sahibi olan kurumlarla bir arada olmak, ebeveynler için çok önemli. Kadronuzdan biraz bahseder misiniz?

Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras, onlara yaptığımız eğitim yatırımı ile birlikte keyifli ve kaliteli bir zaman geçirmemizdir. Bundan dolayı, bu değişim ve dönüşümün en çok, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bizleri ilgilendirdiğini düşünmekteyim. Çocukların ruhuna dokunan enerjik, sabır eşiği yüksek antrenör ve eğitmenler ile uygulamalarımızı yapmak en temel görevimizdir. “Karakteri işe al, yeteneği eğit” sözünü felsefe olarak edinen bir merkez olarak, eğitmenlerimizin tecrübelerinin yanı sıra iyi insan olmalarını önemsemekteyiz.

Çocuklarla neler yapıyorsunuz? Seanslar nasıl geçiyor? Ne kadar sürüyor? Hangi yaş aralığında katılım sağlanabiliyor, genel hatlarıyla söz eder misiniz?

0-6 yaş arası çocukların spor sınıflarımızda kaba ve ince kas fiziksel, dil gelişimi, sosyal-duygusal gelişimlerini ebeveyn katılımlı seanslarımızda, ay gruplarına göre değişen, belirli gün ve saatlerde tüm beceri gelişim alanlarını destekliyoruz. Aynı zamanda anne-baba ile çocuk arasında yavaş yavaş alıştırma yöntemi ile güvenli ayrılığı gerçekleştiriyoruz. Amacımız, çocukların var olan genetik potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlamak. Seanslarımız, çocuklarımızın ay gruplarına göre 8 farklı gelişim grubunda yapılmaktadır.

‘Güler yüzlü ve enerjik yatırımcı’

Üyeleriniz, merkeze başlamadan önce beceri gelişim testlerinden geçiyor. Ardından 3 aylık programlarınızın çocuk üzerindeki beceri gelişim etkilerini düzenli geri bildirim olarak veriyorsunuz? Ailelerin görüş ve düşünceleri, 3 aylık seanslarınız sonucunda nasıl oluyor?

Çocukların başlangıçta var olan potansiyellerini ve bizlere ulaştıklarında beceri gelişimlerindeki seviyeyi öncelikle belirliyoruz. Yapılan değerlendirme, anne ve babalarımız ile paylaşılıyor. Ardından 3 ay sonra uygulamalarımız çocuk üzerinde kaba, ince motor, dil ve sosyal gelişim olarak ciddi bir farkla ortaya çıkıyor. 3 ay sonraki geri bildirim anne ve babalarımızı çok memnun ediyor. Çocukların gelişimlerini yakından gözlemlediklerini ve tüm uygulamalarımızın günlük yaşam becerilerine transfer ettiklerini söylüyorlar. Çocuklarını akranları ile yakından gözlemleyerek beceri gelişimlerine bizlerle birlikte tanık olmaları onları mutlu ediyor.

Türkiye genelinde, franchise görüşmelerinizin değerlendirme aşamasında olduğunuzu belirttiniz. Franchise yatırımcılarınızda aradığınız kriterler neler?

Sorumluluk sahibi, mesleğini ciddiye alan, ilgilendiği alanın çocukların en önemli, en kritik dönem olduğunun farkında olan, güvenilir, takım çalışmalarında yöneticileri, öğretmen arkadaşları ve diğer personel ile uyum içerisinde çalışan, yeniliklere açık, sağlam bir kişiliği olan, çocukları seven, onlarla olmaktan mutlu olan, alanında bilgili, yetenekli, özellikle çocuklarla sevgi dolu ilişkiler kurabilen, güler yüzlü, işletmenin başında durabilecek, enerjik yatırımcılar bizim için önceliklidir.

Franchise alanlarına ne gibi destekler sağlayacaksınız?

Anahtar teslim Montessori yaklaşımına uygun olarak, spor merkezimize uygun olarak teslim ediyoruz. Bunun yanı sıra, tüm sosyal mecralar web sitesi ve bu sosyal mecraların yönetimi için ekstra destek sağlıyoruz. Nasıl ilerlemeleri gerektiği konusunda rehberlik yapıyoruz, kampanyalar, fiyat politikası, reklam bütçelendirme, potansiyel üyelerine ulaşmaları için en uygun ve hızlı yöntem tavsiyeleri, personel desteği, resmi bakanlık prosedürleri ve Baby World temel eğitim, Montessori eğitmenlik eğitimlerini veriyoruz.