Ege Gelecek İzmir’den inşa edilecek

Gelecek İzmir’den inşa edilecek

12.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri sahiplerini buldu. Başkan Tunç Soyer, “Bu ödül yalnızca tarihe değil, aynı zamanda geleceğe olan saygımızın ifadesi” dedi.

Gelecek İzmir’den inşa edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18’incisini düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” törenle sahiplerini buldu. 31 başvuru ödüle değer görüldü. İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde düzenlenen törende, 2018 yılında seçici kurul başkanlığı yapan ve 2020 yılında vefat eden mimar, şair Cengiz Bektaş anıldı. Organizasyonda konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bu projemiz bir yarışma değil. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri ile İzmir’in geçmişini geleceğe taşıyan bir ölümsüzlük köprüsü inşa ediyoruz. Bu ödül yalnızca tarihe değil, aynı zamanda geleceğe olan saygımızın bir ifadesi. Çünkü geçmişini anlamayan bir toplumun geleceği de olmaz. Bizim için geçmiş, yad edilmesi gereken bir anı değil, geleceğimizin inşasına rehberlik eden bir ışıktır” dedi. 

Haberin Devamı

‘Hayal edin’

İzmir’in 8 bin 500 yıllık kültüründen aldıkları ilhamla geleceği inşa etmek için yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Soyer, “Yaşamı dönüştürmemizin yegane yolu, her ne pahasına olursa olsun hayallerimize sahip çıkmaktan geçiyor. Bugün burada ödül alsın almasın, İzmir’in bütün değerleri bu şehir için, memleket, gezegenimiz için hayal kurmaktan vazgeçmeyen insanların eseridir. Kendisine bir alırken, yaşama iki veren gerçek kahramanların. Tire’deki terzi Erdoğan Akıner, körüklü çizme ustası Hasan Hüseyin Öter, Kemeraltı’ndaki Kadriye Yağcı ve daha niceleri. Bu yüzden hayal kurmaktan ve büyük bir kararlılıkla geleceği inşa etmekten asla vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz. İzmir, geleceğin Türkiye’sinin inşa edildiği yer olacak” şeklinde konuştu. Başkan Soyer, Tarihi Yapıda Yaşam Kategorisi Jüri Özel Ödülü’nü Yavuz Kitabevi sahipleri Birgül ve Rakıp Kitapçı’ya, Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü’nü Sacide ve Rüştü Sevgel Evi’ni (Birgi) temsilen Ruhşen Cingöz’e, Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü’nü İzmir Körfezi Batıkları kitabı yazarı Uluç Hanhan ve ailesine takdim etti.

Haberin Devamı

İzmirli gazeteciler ödüllerine kavuştu

İzmir Büyükşehir’in bu yıl 23. kez düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri dağıtıldı. İzmir Kent Haberi dalında birinci Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Mehmet İnmez’in oldu. Ulusal Haber dalında birincilik Sözcü Gazetesi’nden Özgür Cebe’ye verildi. İzmir Kent TV Haberi dalında Habertürk Televizyonu muhabiri Gülçin Hacıevliyagil birinci oldu. Haber Fotoğrafı dalında ödül, Anadolu Ajansı foto muhabiri Mehmet Emin Mengüarslan’a layık görüldü.