Ege Geri sayım başladı

Geri sayım başladı

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Germiyan Ekmek Festivali iki gün boyunca eşsiz lezzetler sunacak, renkli etkinliklere sahne olacak

Geri sayım başladı

Dünya markası festivallerle adından söz ettiren Çeşme Belediyesi, bu yıl 8’inci kez düzenlenecek olan Germiyan Ekmek Festivali’ni 15-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecek. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “2 gün boyunca gerçekleştireceğimiz Germiyan Ekmek Festivalimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. Türkiye’de ilk kez Slow Food adayı köy olan Germiyan’da gerçekleştirilecek festivalde yerel üreticiler, ürünlerini ve lezzetlerini 2 gün boyunca açık olacak stantlarda sergileyebilecek. Sergiden söyleşiye, atölyeden konsere kadar birçok programın yer aldığı festival de birbirinden güzel ve lezzetli ekmekler yarışacak.
Müzisyen başkan
15 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da stantların açılışının ardından Ebru Kaya Çukuriçi Meydan’da “Köy Katmeri” ve “Damat Lokumu” atölyesi gerçekleştirecek. Ardından Germiyan İlkokulu’ndan başlayarak Eski Un Fabrikası’na kadar devam edecek olan renkli kortej yapılacak. Eski Un Değirmeni’nde Şükran Tümer’in “Geçmişten Günümüze” adlı sergi açılışının ardından Ayşe Kabasakal bölgeye özgü Kopanisti Peynirini anlatacak. Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adını Türkiye’ye duyuran Nuran Erden, duvar boyama yapacak. Bir dizi etkinliğin gerçekleştirileceği günün akşamında ise, Ardahan Belediye Başkanı, müzisyen Faruk Demir Germiyan İlkokulu bahçesinde bir konser verecek.
İkinci gününde söyleşilerle ve çeşitli etkinliklerle devam edecek festivalde Suzan ve Mehmet Mutlu Köy Fırınında ekmek yapımını anlatacak.