Ege Görece’ye metro müjdesi

Görece’ye metro müjdesi

30.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de yaşamak isteyen yatırımcıların gözdesi haline gelen Görece, ulaşım kolaylığı tertemiz havası ve yöresel ürünleriyle organik ve sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Görece’ye metro müjdesi

İzmir’de yaşamak isteyen yatırımcıların gözdesi olan Görece’ye metro müjdesi geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karabağlar-Gaziemir metro hattının devreye girmesiyle Görece, ulaşım kolaylığına sahip olacak.

Haberin Devamı

Adnan Menderes Havalimanı’ndan başlayacak yeni metro hattı Gaziemir, Eskiizmir, Eşrefpaşa, Çankaya, Basmane, Yenişehir, Halkapınar güzergahını izleyecek. 28 km. uzunluğundaki hat; Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak.

Karabağlar-Gaziemir metro hattı müjdesiyle birlikte gözler otoyol ve çevreyolu bağlantıları nedeniyle hem şehir merkezine hem denize hem de okul, hastane, alışveriş merkezlerine yakınlığıyla dikkat çeken, İZBAN ve şehir trafiğine girmeden çevre yollarını kullanma avantajı gibi nedenlerle de ilgi odağı olan Görece’ye çevrildi.

Kaliteli yaşamın adresi

Her yere yakınlığıyla dikkat çeken Görece, sakin ve kaliteli yaşamıyla da büyük ilgi görüyor. Alışverişlerinde organik sebze ve meyvelere, süt ürünlerine, yöresel ekmek çeşitlerine ulaşabilme imkanıyla Görece, organik ve sağlıklı bir yaşam vaad ediyor. Aynı zamanda şehrin kalbinde doğal yaşamın kapısını aralıyor. Çatalkaya Korusu’nda doğa yürüyüşü, bağların arasında bisiklet turu, Ege’nin en güzel plajlarında deniz, kum ve güneşin keyfi, mesire alanları ve nazar boncuklarının üretildiği Boncuk Köy’de rengarenk bir gün geçirme fırsatlarını bir arada sunuyor.

Haberin Devamı

Oksijen deposu

450 hektarlık Çatalkaya Korusu’na komşu olan Görece ve civarında, hava kalitesi değerleri İzmir’deki birçok yerleşim yerine göre daha temiz. Şehir genelinde karbon monoksit oranı birçok noktada 60 ile 77 ppb arasında değişirken Görece’nin 16 ppb gibi çok düşük değerlere sahip olduğu belirlendi.

Ailelerin tercihi

Koruma havzasında olması nedeniyle altyapısı yıllar önce tamamlanan Görece, İzmir’in özlediği örnek kentleşmenin yeni rotası haline geldi. Değişen gayrimenkul anlayışı kapsamında düşük katlı, yoğunluğu az olan konutlara artan talebi tam anlamıyla karşılayan Görece özellikle ailelerin de gözdesi konumunda. Büyükşehir Belediyesi’nin İnciraltı Kent Ormanı gibi rekreasyon alanının benzerini Görece’de yapılacak. 75 bin metrekareyi bulan Görece Doğal Yaşam ve Rekreasyon Alanı’nda spor tesisi binası, yüzme havuzu, basketbol, futbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, bisiklet-yürüyüş yolları ile açık sergi alanları yer alacak.