Ege Göz Göz’de Stanojevic ön planda

Göz Göz’de Stanojevic ön planda

08.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in ilk üç haftasını iki puan ile kapatan ve Teknik Direktör Ünal Karaman’la yol ayrımına gelen Göztepe’de Partizan’ın çalıştırıcısı Aleksander Stanojevic ile görüşmeler başladı. Sarı kırmızılı kurmaylar, deneyimli hoca konusunda ısrarcı

Göz Göz’de Stanojevic ön planda

Berke Mankır- Süper Lig’de dış sahada Fraport-Tav Antalyaspor ve Demir Grup Sivasspor ile berabere kalıp İzmir’de Yeni Malatyaspor’a mağlup olan ve lige istediği gibi bir başlangıç yapamamanın faturasını Teknik Direktör Ünal Karaman’a kesen Göztepe’de Partizan’ın çalıştırıcısı Aleksander Stanojevic ile görüşmeler başladı. Tayfun Korkut ile masaya oturup imza atmadan kalkan ve Çağdaş Atan’la anlaşamayan sarı kırmızılılar, Stanojevic konusunda ısrarcı.

Haberin Devamı

Partizan’daki ikinci dönemini yaşayan Stanojevic’in 30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Sırp çalıştırıcı, ülkesinin takımıyla elde ettiği başarılar ile öne çıkıyor. Partizan’da ilk olarak 16 Nisan 2010’da göreve başlayan 47 yaşındaki antrenör, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında takımı şampiyon yapmayı başardı. Partizan’ın dümeninde 100’ler kulübüne giren Stanojevic, 131 maçta 102 galibiyet, 10 beraberlik ve 19 mağlubiyet elde etti. Sırbistan Futbol Federasyonu tarafından 2010 yılında en iyi Sırp koç seçilen Stanojevic, 2010-11 sezonunda kupa sevinci de yaşarken, Sırp takımını UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına taşıyan ilk Sırp teknik direktör oldu.

Yıllar sonra yabancı

Göz Göz, Sırbistan milli takımı ve Sırbistan U19’da yardımcı antrenörlük, DL Aerbin, BJ Guoan, Maccabi Haifa, BJ Enterprises, PAOK Saloniki, Al Qadisiyah, BJ Renhe takımlarında da antrenörlük görevini üstlenen Stanojevic ile anlaşması durumunda takımı yıllar sonra yabancı bir isme emanet etmiş olacak. Son olarak 1999’da Çek Jozef Jarabinsky ile çalışan sarı kırmızılılar, o tarihten bu yana 42 farklı Türk çalıştırıcıyla mücadele etti.